Важливість техніки для потрібної форми м'язів

Важливість техніки для потрібної форми м'язів

Генетика не найголовніше в побудові ідеальної фігури або форми м'язів. Надати красиву форму ви можете проявивши зусилля і кмітливість, знаючи яке вправу і яким чином впливає на ті чи інші групи м'язів.

Навіть якщо у вас одна рука більше іншої, а м'язи на нозі не збігаються за розмірами, бодібілдинг допоможе вам підкоригувати і такі забави природи. Генетика буде безсила, якщо ви будете володіти достатніми знаннями і волею, щоб виправити те, що вас не влаштовує.

Найголовніший нюанс тут - це правильна техніка вправ. Бодібілдінг живе вже не перший десяток років і вже давно відомо, яка вправа допоможе вам у тому чи іншому випадку. Дотримуючись вірну техніку, ви зможете додати м'язам яку форму, яку захочете. Весь час докачівая тут і там, можна вибудувати свій власний ідеал, немов скульптор своє творіння.

Насправді, дуже багато початківців бодібілдерів стикаються з такою проблемою. Вчіться на прикладі Арнольда Шварценеггера, який з дитинства взагалі не був схильний статурою в цей вид спорту. Подивіться фільми про його тренуваннях, наприклад "Качаючи залізо" і ви побачите його секрет: правильна побудова режиму і техніка! Поучитесь на прикладі Джея Катлер - титулованого Містера Олімпії. Це ідеальні приклади техніки і майстерності у залізному спорті.

Ніколи не женіться за вагами. Краще навчиться ідеальній техніці, і виконувати все в такому порядку, як це потрібно. Так ви захистите себе від травм, і у вас буде суттєвий прогрес у тренуваннях.

Основні помилки спортсменів полягають в наступному:

1. При виконанні базових вправ здійснюють ривки. Це в корені не вірно і небезпечно. Пам'ятайте - плавність, і чистота руху супроводжують хорошій техніці. До цього потрібно прагнути.

2. Не можна відбивати штангу від грудей при жимі лежачи, і кидати штангу, різко зменшуючи навантаження, наприклад при виконанні станової тяги. Все це означає що вага обраний вам дуже великою.

3. У кожному вправі робіть упор також на симетричність. Руки і ноги повинні опускатися і підніматися однаково, так навантаження буде рівномірною.

4. При виконанні, наприклад, підйому штанги на біцепс, не можна відхиляти корпус назад, таким чином, використовуючи читинг. Так ви змушуєте включатися в роботу зовсім інші м'язи.

5. Менше відволікайтеся від тренувального процесу. Ви прийшли в зал тренуватися, а не базікати з друзями. Звичайно, це не означає, що не можна перекинутися парою фраз, але, в розумних межах. Не варто затівати півгодинні бесіди.

6. Відриваючи нове для себе вправу, вивчіть всі його тонкощі і принцип роботи, і поступово відпрацьовуйте техніку. Пам'ятайте, що потрібно вибирати правильні для себе вправи, і якщо у вас відстає біцепс не обов'язково наполегливо качати ікри.

7. Не тренування потрібно виділяти від 1 до 2:00, в такому випадку тренування буде продуктивною. Не забувайте пити по ковтку води після кожного підходу, адже організм втрачає рідину, і потрібно заповнювати втрати. Це теж є частиною тренувальної техніки - вчасно відновити водний баланс.

Дотримуйтесь техніку вправ і не намагайтеся весь час тренуватися з околопредельного вагами. Прогрес йде швидше і краще, якщо все робиться технічно і правильно. Не забувайте про режим.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить