Низький тестостерон симптоми

Низький тестостерон симптоми

Сім найбільш важливих симптомів, що вказують на знижуються рівень тестостерону. Все про те, як швидко знижується рівень цього гормону після тридцяти років.

➜ 1: Вік старше 45 років

Після 40-45 років чоловічий організм починає виробляти менше тестостерону та інших гормонів. Медицина називає цей період андропауза, проводячи аналог з менопаузою. Однак, оскільки рівень гормонів знижується поступово, багато чоловіків цього не помічають.

Рівень тестостерону починає знижується на 1-3% на рік після настання 30-35 років - у період 30-50 років чоловічий організм знижує секрецію гормону в два рази. Важливо знати симптоми що знижується тестостерону, щоб вчасно звернутися до лікаря за спеціальної терапією.

➜ 2: знижується лібідо

Найбільш відчутним симптомом низького рівня тестостерону є знижене лібідо і сокращающееся бажання сексу. Чоловікові стає складніше досягати і підтримувати ерекцію, крім цього істотно ускладнюється досягнення еякуляції і оргазму.

Прямим наслідком стає відсутність ранкової ерекції - здоровий чоловік з хорошим рівнем тестостерону повинен відчувати її як мінімум 3-4 рази на тиждень. Важливо розуміти, що нічна ерекція пов'язана виключно з рівнем гормонів, а не з вмістом снів.

➜ 3: Обсяг насіння

Строго кажучи, сам по собі тестостерон не впливає на ерекцію - він впливає лише на стан загального збудження, стимулюючи рецептори мозку і примушуючи їх синтезувати оксид азоту, що запускає ерекцію. Однак тестостерон впливає на кількість і якість сперми.

Чим більше тестостерону, тим більше насінної рідини виробляє організм - якщо ви помітили зниження обсягу еякуляту, рівень вашого тестостерону впав. При цьому проміжок між еякуляції впливає на концентрацію сперматозоїдів, але не на загальний обсяг насіння.

➜ 4: Втрата м'язів і набір жиру

Тестостерон є найважливішим гормоном для набору і підтримки м'язової маси. Його снижающийся рівень виражається у втраті мускулатури - в першу чергу, зменшуються м'язи рук, ніг і грудей. Повернути м'язи за допомогою тренінгу зазвичай не виходить.

Паралельно організм підвищує рівень жирової маси - гени, відповідальні за підтримання рівня жиру, чутливі до низькій кількості вільного тестостерону в крові. При цьому підвищена кількість жиру ще сильніше пригнічує секрецію тестостерону.

➜ 5: Поганий настрій і депресія

Низький рівень тестостерону робить чоловіка істотно більш апатичним і байдужим до навколишнього світу. Втрачається здатність фокусування на певній меті, виникає почуття затуманеного свідомості, знижується загальна мотивація, розвивається депресія.

Без тестостерону мозок чоловіка скоріше існує, а не працює на повну силу. Саме це і змушує тих, хто використовує синтетичний тестостерон (стероїди) знову і знову повторювати цикл - надалі природний рівень тестостерону здається їхньому мозку надзвичайно низьким.

➜ 6: Відсутність агресії

Саме тестостерон змушує чоловіка вплутуватися в бійку і пробувати екстремальні види спорту. Одна з найбільш частих причин різких спалахів люті - викид цього гормону в кров. Низький рівень тестостерону істотно притупляє агресивні грані характеру.

Якщо ви відчуваєте, що навіть надмірно грубу поведінку людей вас більше не дратує і вам не хочеться змагатися за досягнення першого місця - не списував це на віковий досвід. Швидше за все, це знижує рівень чоловічих гормонів.

➜ 7: Дивні відчуття в тілі

Зміна рівня гормонів під час андропаузи, як і у випадку з жіночою менопаузою, провокує «гарячі припливи» (hot flash) - несподівано виникає відчуття теплоти, що починається від голови і спускающееся нижче. Пітливість в цей момент також підвищується.

Безсоння, труднощі із засипанням, раніше пробудження - все це може бути симптомами снижающегося тестостерону. Важливо відзначити і те, що на тлі складнощів зі сном спостерігається і підвищена в ньому потреба - людина буквально не може виспатися.

Якщо вас турбують дані симптоми, то рекомендую негайно здати аналіз на тестостерон (пов'язаний + вільний) і естрадіол. За результатами аналізів, грамотний ендокринолог повинен призначити адекватне лікування, як правило це - гормонозаместітельная терапія (ГЗТ) з використанням ефірів тестостерону.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить