Помилкові рухи та протипоказання для плечового суглоба

Помилкові рухи та протипоказання для плечового суглоба

Для визначення корекційної стратегії, необхідної клієнту, потрібна точна оцінка. Навчений, досвідчений фахівець з корекційним вправам здатний визначити помилки в рухах. Повторення й інструктування відточують навички оцінки.

Найбільш широко поширені такі помилкові рухи:

Неконтрольоване приподнимание плечей. Помилка досить легко виявляється. Недостатня активність нижній частині трапецієподібного м'яза дозволяє верхній частині трапецієподібного м'яза і м'яза, що піднімає лопатку, піднімати плечовий пояс. Це викликає відхилення від нормального положення плечового суглоба і шийного відділу хребта, що може провокувати головні болі, скутість шиї і запалення субакроміальной сумки.

Плечовий пояс, не здатний до протракціі і ретракції. Пригадується клієнт, що сидить на гребному тренажері, у якого руху відбуваються тільки в плечовому і ліктьовому суглобах. Утретє руху лопаткою збільшує амплітуду рухів в ліктьових і плечових суглобах і з часом може викликати тенденіт. Також можливе зменшення простору в передній частині плечового суглоба, яке збільшує навантаження на сухожилля двоголового м'яза плеча, субакроміальной сумку і сухожилья м'язів обертальної манжети плеча.

Зверніть увагу на наступні тренувальні поради та рекомендації до програми:

Будьте обережні з командою: «Покладіть лопатки в задні кишені брюк». Рада може пригодитися при виконанні пози «кобра» лежачи на животі, але це не означає, що плечі завжди повинні залишатися ззаду і внизу. Піднімання і обертання лопаток догори - критично важливо при рухах рук над головою.

Виключіть тяги до підборіддя, віджимання на брусах з повною амплітудою руху або все, що ставить плечовий суглоб в небезпечне становище при дисфункції плеча. Також може бути небезпечний жим через голову. Коли гриф опускається нижче верхівки голови, зазвичай відбуваються дві речі: 1) голова рухається вперед, в той час як шийний відділ розгинається і викликає нерівномірний розподіл сил на шийні міжхребцеві диски; 2) гриф продовжує рухатися вниз і навантаження перерозподіляється від активних систем до пасивних. Досягається положення, що поєднує відведення, зовнішнє обертання та розгинання плечового суглоба, коли нічим більше виробляти рух, що також веде до виникнення слабкості зв'язок і капсули суглоба. У разі асиметрії ризик травми ще вище. Поєднання двостороннього захоплення, штанги і асиметрії - нездорова комбінація.

Знайте, що відведення та згинання плеча збільшують ризик зіткнення і додають навантаження в шийно-грудний регіон. Можуть становити небезпеку тренажери з фіксованою амплітудою руху, для підвищення безпеки та ефективності тренування краще їх уникати. Опускайте сидіння тренажера для жимів сидячи з фіксованою амплітудою в нижню позицію, що дозволить уникнути надмірної амплітуди в кінці руху.

Підсумок: дізнайтеся амплітуду руху в суглобах і не перевищуйте фізіологічної норми руху.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить