Омега 3 жирні кислоти та їх доповнення - Омега 6 і 9

Омега 3 жирні кислоти та їх доповнення - Омега 6 і 9

Омега 3 - це група незамінних жирів і це означає, що отримати їх людина може тільки разом з їжею.

Вони беруть участь у найрізноманітніших біохімічних і фізіологічних процесах організму. Недостатнє вживання жирів Омега 3 (відгуки багатьох спортсменів і вчених підтверджують цей факт) негативно позначається на здоров'ї, а у спортсменів, які відчувають дефіцит у цих жирах, спортивний прогрес значно сповільнюється.

omega-3

Омега 3 жирні кислоти володіють безліччю позитивних ефектів. Ось тільки деякі з них:

посилення синтезу багатьох важливих гормонів, у тому числі тестостерону;

значне прискорення обміну речовин і придушення апетиту природним чином, що в результаті призводить до втрати зайвої ваги;

захист м'язів від руйнування, а суглобів і зв'язок від запалення, що значно скорочує відновний період спортсменів після ударних навантажень;

поліпшення роботи головного мозку. Людський мозок більш ніж наполовину складається з жирів і тому потребує цих жирних кислотах як ніякий інший орган людини.

І це далеко не всі корисні властивості цих жирів. Вони також надають відновне вплив на нервову і серцево-судинну системи. Добавки, що містять Омега 3 купити в наш час дуже легко, але, на жаль, більшість людей не знають про їх позитивний вплив на людський організм і позбавляють себе цієї можливості.

Омега 3-6-9 - це спеціальна комплексна добавка, яка включає до свого складу всі три групи незамінних жирних кислот. 6-а і 9-я групи менш важливі для організму, але в комплексному застосуванні підсилюють загальний сприятливий ефект.

Співвідношення Омега 3 і Омега 6 жирних кислот

Існує одна важлива умова, недотримання якого зводить нанівець всі корисні властивості незамінних жирів. А саме - необхідно щоб між третім і 6-ю групою Омега жирів видерживалась певна пропорція. При попаданні в організм обидві ці групи починають конкурувати між собою внаслідок чого можуть розвинутися серцево-судинні захворювання. Відбувається це в тому випадку, коли жири Омега 6 надходять в організм у значно більшій кількості, ніж Омега 3 жирні кислоти. В цілому Омега 6 на відміну від третього групи повинні прийматися в обмежених кількостях. Ідеальне співвідношення між цими групами знаходиться в районі 1: 1-4: 1 Омега 6: Омега 3 (відгуки і клінічні дослідження доводять цей факт).

На жаль, сучасна реальність така, що більшість уживаних нами продуктів містить саме 6-у групу жирних кислот. Пов'язано це з тим, що тварини і рослини культивуються в штучних умовах. Також поширене в наші дні соняшникова олія більшою мірою містить Омега 6 жири.

Тепер стає зрозумілим, чому Омега 3 купити необхідно в першу чергу. Також якщо ви купуєте комплексні добавки, звертайте увагу на процентне співвідношення інгредієнтів.

Омега 3 жирні кислоти в спортивному харчуванні

Рекомендована добова норма Омега 3 коливається в районі 1-1,5 грамів. При активних заняттях спортом для збільшення м'язової маси рекомендується приймати 2-3 грами жирів щодня. Якщо ж збільшити дозування до 3-4 грам, то це сприятиме зменшенню маси тіла (якщо при цьому ви будете дотримуватися дієти).

Спираючись на ці цифри можна з упевненістю сказати, що отримати необхідну порцію незамінних жирних кислот з продуктами харчування досить складно, а то й взагалі неможливо. Продукти багаті Омега 3 часто містять велику кількість інших жирів, які в підсумку осідають на ваших боках і животі. Для спортсменів цей варіант неприйнятний. Тому слід вдатися до спеціальних спортивним препаратам Омега 3 купити які можна в нашому інтернет магазині. Ціна таких добавок мінімальна і значно дешевше, ніж в аптеках, а концентрація і ефективність значно вище.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить