Амінокислота Лейцин і її властивості

Амінокислота Лейцин і її властивості

Лейцин - це незамінна амінокислота, основною функцією якої є синтез білкових з'єднань в організмі. Також лейцин запобігає розпад білка в м'язах, тобто протидіє катаболическим процесам в м'язах. Добове споживання даної амінокислоти, необхідне для нормального функціонування організму, становить для середньостатистичної людини - дев'ять грам, а для спортсмена - п'ятнадцять грам.

Лейцин відноситься до класу незамінних тому, що не синтезується самостійно організмом, а повинна надходити в тіло людини із зовнішнього середовища - з їжі, або лейціносодержащіх харчових добавок. Дана амінокислота в природному середовищі міститься в деяких продуктах рослинного (боби, горіхи, рис, пшениця) і тваринного (курка, яловичина, лосось, курячі яйця) походження. Однак, через важливість дотримання дієти та розрахунку кожного грама, що надходять в організм білків, жирів і вуглеводів, в спортивному середовищі широко поширена практика вживання лейцину через спортивні харчові добавки. Це дозволяє виключити побічні елементи і отримувати чистий лейцин, створений з натуральних продуктів.

Для бодібілдерів і важкоатлетів лейцин становить величезну цінність саме через свою основної функції - синтезу протеїнових сполук. Вживання даної амінокислоти в їжу дозволяє значно спростити процес набору м'язів і отримувати максимально можливу користь від тренувань у тренажерному залі. Однак, лейцин несе в собі також масу корисних додаткових функцій, які необхідні не тільки спортсменам, а й звичайним людям.

Лейцин робить істотний вплив на зміцнення імунної системи організму і захищає від негативного впливу факторів зовнішнього середовища. Також лейцин цінується своїми властивостями, що відновлюють. Це сприяє не тільки швидкому відновленню м'язового комплексу атлета після тренувань, а й загоєнню отриманих ран і травм. Лейцин часто рекомендують вживати професійним спортсменам після отримання професійної травми.

Крім того, лейцин сприяє відновленню та нормалізації роботи багатьох внутрішніх органів людини. Дана амінокислота використовується при лікуванні захворювань печінки і шлунка, дистрофії і різних психологічних розладів.

Ця амінокислота також робить позитивний вплив на синтез інсуліну в організмі, що веде до поліпшення самопочуття і зміцненню здоров'я. Вживання лейцину дорослою людиною сприяє зміцненню психіки і зниження рівня стресів.

Лейцин значно посилює свій позитивний вплив на організм людини при поєднанні з іншими незамінними амінокислотами - ізолейцин і валін. Три дані амінокислоти в різних пропорціях входять в один з найбільш серед спортивних добавок - BCAA. Завдяки принципу синергії, значно збільшуючи вплив на організм спортсмена, дані амінокислоти дозволяють досягати по-справжньому великих результатів від спортивної діяльності.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить