Лізин амінокислота і навіщо вона нам потрібна

Лізин амінокислота і навіщо вона нам потрібна

Лізин - це амінокислота, яка відноситься до класу незамінних амінокислот, тобто наш організм не в змозі синтезувати дана речовина самостійно і лізин повинен надходити в організм із зовнішнього середовища: через їжу, або різні харчові добавки. В організмі дана амінокислота відповідає в основному за синтез білкових з'єднань в м'язах, і, що не менш важливо, за їх відновлення. Саме через з'єднання в собі здібності не тільки спрощувати процес набору м'язової маси, а й захисту м'язів від руйнування, лізин високо цінується в спортивному середовищі і є таким популярним компонентом багатьох спортивних харчових добавок.

У природному середовищі лізин міститься в деяких продуктах тваринного (молочна продукція, куряче м'ясо, індичка, яйця, риба) і рослинного (квасоля, соя, горох, соя, боби) походження. Однак, оскільки багато хто з цих продуктів також щедро насичені жирами і вуглеводами, вживання яких не є корисним для спортсменів, що ретельно стежать за кількістю всіх поживних компонентів, що надходять в організм, для отримання максимального ефекту від тренувального процесу має сенс вживати лізин через харчові біодобавки.

Вживання лізину професійними спортсменами обумовлено саме здатністю ефективного наросту м'язової тканини і збільшення загального рівня витривалості організму, тим не менш, включення лізину в щоденний раціон несе в собі також ряд додаткових переваг для людей, які ведуть активний спосіб життя.

Амінокислота лізин робить позитивний вплив на зміцнення імунної системи людини, що допомагає набагато краще справлятися з негативним впливом зовнішнього середовища і уникати захворювань. Лізин часто рекомендують приймати під час лікування різних вірусних захворювань, поєднуючи з вітаміном С. Працюючи за принципом синергії, дані речовини істотно доповнюють один одного, і збільшують вплив кожного з окремих компонентів. Крім того, в медичних цілях лізин радять вживати для відновлення тканин після операції і при отриманні фізичних травм.

Дана амінокислота також є досить сильним джерелом енергії і регулятором енергообміну в організмі, що сприяє збільшенню метаболізму і більш ефективному спалюванню внутрішніх підшкірних жирових відкладень.

Вживання лізину робить позитивний вплив на гормональну систему людини, що веде до поліпшення загального самопочуття, підвищення настрою, збільшення ментальної активності і зниження стомлюваності.

У спортивному харчуванні лізин часто входить до складу комплексів, які містять і інші незамінні і умовно незамінні амінокислоти, для посилення власного ефекту. Так, наприклад, в парі з незамінною амінокислотою аргініном, лізин значно збільшує відновлення м'язів після тренування і процес збільшення сухої м'язової тканини.

Рекомендована доза вживання лізину дорослою людиною на добу не повинна перевищувати 2 грами.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить