Амінокислота триптофан як засіб для гарного настрою

Амінокислота триптофан як засіб для гарного настрою

Чим старше ми стаємо, тим більше наш організм схильний до різних наслідків погіршення роботи організму в цілому, і деяких окремих внутрішніх органів. Поступово через що накопичується стресу і пережитих потрясінь зростає дратівливість і відчуття тривоги, що надалі може привести до серйозних психологічних захворювань і емоційної слабкості. Подібні відчуття, схожі на почуття апатії і розчарованості в усьому навколишньому часто є наслідком браку в організмі, так званого, гормону щастя - серотоніну.

Внутрішні запальні процеси, пов'язані зі старінням організму негативно впливають на вироблення серотоніну, що надалі і призводить до подібного плачевного стану. Тому для підвищення самопочуття і гарного настрою необхідно належним чином забезпечувати свій організм цією речовиною. Доведено, що вживання серотоніну в чистій формі в довгостроковій перспективі скоріше негативно впливає на організм, оскільки організм адаптується до вступнику ззовні компоненту і, як наслідок, знижується природна вироблення серотоніну. Саме тому рекомендується вживати речовини які підтримують натуральний синтез гормону щастя. Одним з речовин є амінокислота триптофан.

Триптофан є незамінною амінокислотою, це означає, що дана речовина не синтезується в організмі людини і має надходити із зовнішнього середовища - через їжу, або різні харчові добавки. Через свого впливу триптофан можна назвати природним антидепресантом, оскільки включення даного компонента в раціон сприяє зниженню рівня стресу в організмі, поліпшенню обміну речовин і зменшенню дратівливості.

Безсоння і неповноцінний сон, часто, і є головними причинами поганого самопочуття вранці. Вживання триптофану сприятливо впливає на сон людини, збільшуючи при цьому час, що проводиться в стадії глибокого сну, знижуючи період засинання і сприяючи відчуття бадьорості після пробудження. Відбувається це оскільки правильний і повноцінний сон залежить по суті всього від двох основних компонентів в організм - серотоніну і мелатоніну, синтезу яких сприяє триптофан. Саме тому при виявленні у пацієнтів проблем зі сном, багато лікарів рекомендують вживати добавки з вмістом триптофану.

Дана амінокислота впливає на мозок людини, збільшуючи концентрацію уваги пам'ять. Також триптофан допомагає протистояти таким проблемам, як мігрені і головні болі. Завдяки властивості поліпшення обміну речовин триптофан сприяє нормалізації апетиту і зниження рівня надлишкових жирових відкладень.

У природному стані триптофан міститься в деяких продуктах тваринного (молочна продукція, яловичина, баранина, свинина) і рослинного (горіхи, фрукти, горох) походження. Також існує велика кількість комплексних харчових добавок, до складу яких входить триптофан.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить