Антиоксиданти і чим вони корисні нам

Антиоксиданти і чим вони корисні нам

Кожен з нас досить часто чув таке слово як «антиоксиданти», його дуже люблять використовувати в рекламі продуктів харчування і різних препаратів. З висловів маркетологів стає зрозуміло, що антиоксиданти це щось дуже корисне і просто необхідне нашому організму, але при цьому немає чіткого пояснення того, що саме ці речовини з себе представляють і як саме впливають на людський організм. Дана стаття покликана розповісти про те, що таке антиоксиданти і яке значення вони мають в процесі життєдіяльності людини.

Дослівно слово «антиоксидант» перекладається як «сповільнювач окислення». Власне, саме цю функцію і виконують дані речовини в організмі - перешкоджають природним процесам окислення.

З плином часу і під впливом різних негативних факторів навколишнього середовища в клітинах нашого тіла формуються, так звані, вільні радикали, які саботують роботу багатьох внутрішніх органів і сприяють прискоренню старіння організму. Утворюються вільні радикали в процесі окислення різних поживних компонентів в тілі людини. Дані елементи в великій кількості є причинами виникнення багатьох важких хвороб серця, мозку і шлунково-кишкової системи.

І саме як протидія надлишку вільних радикалів нашому організму і необхідні антиоксиданти, вплив яких дозволяє поглинути вільні радикали і надалі перешкоджати їх утворенню. Крім нейтралізації негативного впливу даних елементів, антиоксиданти також сприяють підтримці відновних процесів в тканинах і клітинах людини, а також зміцненню імунної системи, що дозволяє захиститися від несприятливого впливу зовнішнього середовища.

З усього цього стає зрозуміло, що антиоксиданти необхідні кожній людині, незалежно від виду його діяльності. Більш того, людям, які ведуть активний спосіб життя і регулярно піддають своє тіло фізичних навантажень, потрібно підвищений вміст антиоксидантів, оскільки при заняттях спортом значно зростає витрата поживних компонентів в організмі.

До основних антиоксидантів відносяться вітаміни А, Е і С, мінерали селен, цинк, а також багато інших елементів. Навіть незначна кількість споживання даних речовин робить позитивний вплив на зміцнення імунітету та призупинення процесів окислення в організм. Найбільша кількість антиоксидантів в природі міститься, безумовно, в продуктах рослинного походження, а саме в багатьох ягодах, горіхах, бобах і т.д. І, зрозуміло, більш правильним є отримувати антиоксиданти саме з натуральних продуктів харчування.

Однак, через мінливість якості, плачевного стану екології і, часом, високі ціни на містять антиоксиданти фрукти, високим попитом на ринку харчових добавок користуються біодобавки, що містять необхідний організму запас антиоксидантів

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить