Чим відрізняються високобілкові гейнери від висококалорійних

Чим відрізняються високобілкові гейнери від висококалорійних

Існує безліч різних харчових спортивних добавок, які дозволяють спростити для атлетів завдання набору сухої м'язової маси, знизити хворобливі відчуття в м'язових тканинах і зарядити спортсмена енергією, яка буде підтримувати його в строю протягом тривалої і виснажливої тренування. І серед цих препаратів гейнери є одними з найбільш популярних через якостей, що дозволяють повністю задовольняти запити спортсмена в тренажерному залі.

Гейнери, в цілому, являють собою тип харчових добавок, які містять в своєму складі різні пропорції білків і вуглеводів, при цьому щедро присмачені різними необхідними вітамінами і мінералами і, найчастіше, повністю позбавлені жирів. Саме різні вміст білків і вуглеводів в складі гейнери і дозволяє класифікувати їх на високобілкові і висококалорійні добавки. У даній статті ми розберемо кожну з різновидів препарату і визначимо які специфічні цілі переслідує кожна з них.

Високобілкові гейнери характеризуються, як і обіцяє їх назва, високим вмістом білка по відношенню до вуглеводів. Вміст протеїну в даних препаратах може становити від 50 до 99 відсотків, залежно від обраної вами конкретної біодобавки. Даний вид гейнера краще підходить професійним спортсменам і бодібілдер, які вже досягли певних спортивних результатів. Високобілкові гейнери дозволяють швидко і ефективно набрати суху м'язову масу, не збільшуючи при цьому зростання жирових відкладень. Також даний тип спортивного харчування підходить атлетам, в природному раціоні яких міститься велика кількість вуглеводів і харчові добавки вони використовують виключно як додаткове джерело протеїну для росту м'язів. Високобілкові гейнери рекомендуються людям, які мають велике статура.

Висококалорійні ж гейнери, навпаки, призначені для спортсменів, що мають недостатню м'язову масу, що зазнають труднощі в процесі набори додаткової ваги. Такий тип спортивного харчування характеризується великою кількістю вуглеводів, по відношенню до білків. Такий склад більше підходить для початківців бодібілдерів і людей з досить швидким обміном речовин. Вживання висококалорійних гейнери забезпечує атлетів необхідною кількістю енергії, збільшує загальні показники сили і витривалості, стимулює процес утворення м'язової маси.

Як і у випадку з будь-яким спортивним харчуванням, при виборі гейнера необхідно враховувати ваші індивідуальні фізичні показники, а також зіставляти склад і дію препарату з тими цілями, яких ви бажаєте домогтися від занять спортом. Перед початком вживання добавки рекомендується проконсультуватися з фахівцем зі спортивного харчування і пройти обстеження на предмет наявності у вас персональних особливостей організму, що забороняють вживання препарату.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить