Лютеїн як необхідний для очей компонент

Лютеїн як необхідний для очей компонент

З розвитком сучасних технологій все більше і більше люди, з обов'язку професії, проводять дні перед моніторами комп'ютерів і екранами смартфонів. У сукупності з погіршенням стану екології і віковим впливом, це надає плачевний ефект на зір і все більше актуальною стає проблема підтримки здоров'я очей і зорової системи. Існує безліч препаратів, які допомагають поліпшити зір, але ми сьогодні зосередимося на пігментних під назвою лютеїн.

Лютеїн - це пігмент, який відноситься до групи кисневмісних каротиноїдів, його основною функцією в організмі є підтримання і відновлення зору людини. Як і незамінні амінокислоти, лютеїн є необхідним для організму речовиною, яке, на жаль, не синтезується в організмі, а повинно надходити із зовнішнього середовища - через їжу, або різноманітні біодобавки. Потрапляючи в організм, лютеїн осідає в сітківці ока і меншою частиною в кровоносній системі.

Концентруючись в сітківці ока, лютеїн виконує безліч корисних функцій, що дозволяють підтримувати рівень зору на належному рівні. Забезпечуючи належний рівень харчування і відновлення зорової системи, лютеїн дозволяє запобігти передчасному помутніння кришталика ока, призупиняє розшарування сітківки і сприяє захисту від багатьох вікових хвороб очей.

І саме при появі вікових проблем із зором багато фахівців рекомендують додавання лютеіносодержащіх компонентів в раціон, оскільки лютеїн, працюючи як фільтр, дозволяє пом'якшити надходить світло і, виступаючи як антоксідант, знизити кількість вільних радикалів в клітинах очі. Це сприяє захисту зорової системи від окислювальних процесів і дегенерації жовтої плями ока.

Також лютеїн впливає на серцево-судинну систему, зміцнюючи її і знижуючи рівень холестерину в організмі. Збільшення здоров'я серцевої системи дозволяє запобігти розвитку багатьох хвороб серця, які чинять негативний вплив і на зорову систему людини.

У природному середовищі лютеїн міститься в багатьох фруктах і овочах (переважно помаранчевих і червоних квітів). Так, наприклад, серед фруктів це апельсин, мандарин, абрикос, полуниця, малина, яблука і т.д., а з овочів: помідори, гарбузи, цибуля тощо Однак, найбільшою кількістю лютеїну відрізняються зелені за кольором шпинат і горох.

Також, останнім часом, через мінливість якості продуктів харчування і сезонних перепадів їх продажу, харчові добавки з вмістом лютеїну стають все більш затребуваними. Синтезований з натуральних компонентів лютеїн в поєднанні з іншими вітамінами та поживними компонентами, діючи за принципом синергії, надає більший позитивний вплив на здоров'я системи очі і зміцнюючи зір.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить