Вітамін С - хороший помічник при застудах

Вітамін С - хороший помічник при застудах

Вітамін С є одним з найнеобхідніших для нормального функціонування організму речовин. Ще в школі, на уроках географії, нам розповідали про страшну хворобу цинга, якої раніше були схильні до моряки, позбавлені протягом тривалого періоду такого важливого елементу як вітамін С. І дійсно, недолік в організмі цього вітаміну, або аскорбінової кислоти веде до серйозних проблем в функціонуванні багатьох внутрішніх органів і значного погіршення самопочуття.

У той же час регулярне вживання вітаміну С несе в собі масу корисних властивостей, спрямованих на комплексне поліпшення життєдіяльності. Аскорбінова кислота славиться своїми відновними здібностями, надаючи сприятливий вплив на зміцнення кісткової структури, тканин і судин людини. Вітамін С сприяє загоєнню травм, переломів і допомагає кращого засвоєння багатьох поживних компонентів, одержуваних з їжею.

Також аскорбінова кислота вважається найпершим і головним помічником не тільки в профілактиці різних вірусних захворювань, але і їх лікуванні. Регулярне вживання вітаміну С навіть в невеликих кількостях сприяє зміцненню імунної системи людини, що сприяє значному збільшенню захисту організму від несприятливого впливу факторів зовнішнього середовища, в тому числі і хвороботворних мікроорганізмів.

При застуді організму потрібно підвищений вміст вітаміну С, оскільки його прийом створює в тілі кисле середовище, що значно знижує тривалість хвороби, заважаючи вірусу розвиватися. Особливо важливо приймати аскорбінову кислоту в періоди взаємодії з соціумом, зимовий і осінній час року. Прийом вітаміну С істотно полегшує організму хвороба з вірусом, допомагає усунути симптоми захворювання і поліпшити самопочуття.

Багато фрукти та овочі досить багаті вітаміном С для того, щоб забезпечити потребу організму цим елементом. Особливо, слід відзначити цитрусові фрукти, чорницю, смородину, горіхи, капусту, кріп, яблука і т.д. І, безумовно, набагато правильніше отримувати аскорбінову кислоту з натуральних компонентів, але в наш час недосконалою екології та, часом, завищених цін на багато продуктів харчування, має також сенс звернути увагу на вітамінні комплекси, що містять вітамін С, або ж на аскорбінову кислоту в чистому вигляді.

Вітамін С може поставлятися в формі розчину, порошку, таблеток, драже і т.д., в залежності від ступеня концентрації та швидкості абсорбції. Вживання подібних добавок дозволить отримувати необхідну кількість аскорбінової кислоти, незалежно від пори року і фінансового стану. Однак, слід пам'ятати, що оптимальна доза прийому даного компонента не повинна перевищувати 100 мг на добу, при зловживанні вітаміном С можливі прояви небажаних алергічних реакцій і розлад травної системи організму.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить