Як правильно схуднути при фізичних навантаженнях

Як правильно схуднути при фізичних навантаженнях

Як не дивно, але для того, щоб позбутися від зайвих кілограмів, зовсім не завжди потрібно пихкати в тренажерному залі і мучити себе дієтами. Вам може бути цілком достатньо одного давно перевіреного способу для схуднення - ходьби в комплексі з правильним харчуванням.

Якщо порівнювати біг і ходьбу, то ходьба не поступається бігу по своїй ефективності. Навіть більше того, ходьба безпечніше для суглобів, для здоров'я в цілому і не має протипоказань за станом здоров'я. Вона дозволяє поліпшити стан нервової системи, а приступити до схуднення за допомогою ходьби завжди психологічно легше.

Як худнути за допомогою ходьби?

1. Розминка

Як перед вправами в тренажерному залі, так і перед ходьбою вам потрібно розігріти свої м'язи. Для цього ходите повільно 10 хвилин, потім прискорте і ще трохи походіть. Так ваше тіло підготуються до наступних навантажень. Під кінець тренування також краще зменшити темп, щоб дати організму «охолонути».

2. Слідкуйте за своїм пульсом

Схуднути при ходьбі ви зможете тільки тоді, коли ви будете перебувати в своїй аеробного зоні. Це означає, що при ходьбі вам не важко говорити, а також дихати. Щоб визначити цю норму для вашого пульсу, необхідно відняти число вашого віку від числа 220. І 70-80% від отриманої цифри - це і є оптимальний пульс для запуску жіросжігательний процесів.

Як ходити?

1. Бігова доріжка

Це дуже зручно, так як ви зможете без праці стежити і за пульсом, і за навантаженням. І якщо пульс перевищує потрібну кількість ударів, вам просто достатньо знизити кут нахилу або зменшити швидкість.

2. Скандинавська ходьба

Це один з найбільш популярних способів ходьби, який допоможе і спалити жир, і оздоровитися. При такій ходьбі задіюються 90% м'язів, а калорій ви зможете спалити на 90% більше, ніж при простій пішій прогулянці.

Така ходьба вимагає дотримання спеціальної техніки:

• Ви повинні ніби перекочуватися на носок з п'ятки.

• Йти необхідно поперемінним кроком, коли при кроці правою ногою вперед виступає ліва рука і навпаки.

• Для схуднення почніть зі швидкості 4-5 км / год і наростити темп до 6-7 км / год.

3. Ходьба в швидкому темпі

Ви також можете просто почати ходити в швидкому темпі. Але при цьому ви не повинні дозволяти собі розслаблятися і влаштовувати повільні прогулянки.

Правильне харчування - друга важлива умова

Для того щоб ходьба дала якісь результати, необхідно скорегувати і своє харчування. В першу чергу вам потрібно забути про рідкісних прийомах їжі у великих кількостях. Починайте харчуватися 5-7 разів на день, з'їдаючи при цьому невеликі порції. Краще робити прийоми їжі кожні 2-3 години.

Заповнюйте запаси втраченої рідини, як під час тренування, так і після неї.

І найголовніше правило полягає в тому, що після заняття ходьбою ви повинні заповнити приблизно половину втрачених калорій. При цьому заповнення втрачених калорій повинно проводитися за допомогою белковосодержащіх і високоуглеводних продуктів.

Для того щоб ваш організм почав спалювати зайві кілограми, вам все ж доведеться відмовитися від жирної, солодкої, солоної і занадто гострої їжі.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить