Фізичні навантаження як ліки для нашого організму

Фізичні навантаження як ліки для нашого організму

Заняття спортом - це справжні ліки, про який багато хто з нас несправедливо забувають. А адже регулярні фізичні навантаження можуть стати відмінним ліками і профілактичним заходом проти безлічі захворювань.

Серцево-судинна система

Неодноразово доведено, що люди, які ведуть сидячий спосіб життя і не займаються спортом, знаходяться в особливій групі ризику. Їм частіше загрожує серцевий напад і захворювання коронарних артерій. Фізичні навантаження допомагають знизити цей ризик до мінімуму, але тільки в тому випадку, якщо вони мають регулярний характер.

Спорт підвищує стійкість і витривалість вашого серця. Йому стає простіше перекачувати кров і легше справлятися з непередбаченими навантаженнями. Крім цього, регулярні фізичні навантаження підвищують ваші шанси на виживання в разі серцевого нападу.

Заняття спортом також допомагає знизити рівень холестерину. Підвищений кров'яний тиск також має тенденцію до зниження. Хворі ішемією і іншими захворюваннями коронарних артерій можуть поліпшити кровообіг, за рахунок чого отримують шанс успішно боротися з цими проблемами.

респіраторні захворювання

Люди, які займаються спортом, мають зовсім іншу частоту дихання, ніж ті, хто не має справи з фізичними навантаженнями. Перші за рахунок збільшення корисного об'єму альвеол на тлі постійних навантажень, отримують більше кисню за один вдих. Тому вони набагато рідше хворіють бронхітом і іншими захворюваннями дихальних шляхів. І якщо ви часто більш цими хворобами, то вам необхідно підняти рівень своєї фізичної активності.

кістковий апарат

Кістковий апарат також отримує користь від занять спортом. Особливо це важливо для жінок, у яких з віком снижется рівень естрогену і помічається висока втрата кісткової маси.

суглоби

Якщо ви будете тренуватися регулярно, ви зможете підтримувати ваші суглоби в належному стані. Тренування поліпшать їх рухливість і стабілізують їх стан. Фізичні вправи показані при ревматоїдному артриті.

Психологічний стан

Доведено, що людина, яка займається спортом, автоматично покращує свій психологічний стан. Це пов'язано з викидом ендорфінів у кров після фізичних навантажень. Тому, якщо ви страждаєте депресивними станами або підвищеним занепокоєнням, вам слід звернути увагу на заняття спортом.

Спорт - це ліки

Британський Журнал медицини опублікував понад 300 досліджень, які доводять, що спот - це не тільки профілактика, але ще і дієві ліки проти багатьох захворювань. Так, доведено, що фізичні вправи відмінно справляються з передінсультному стані і допомагають успішно запобігти необоротне. При серцевої недостатності, переддіабетним стані і ІХС також краще приділити увагу фізичним вправам. Вони не замінять медикаментозне лікування, але внесуть свій неоціненний внесок у здоров'я.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить