Як укріпити суглоби і зв'язки

Як укріпити суглоби і зв'язки

Здорові суглоби і зв'язки - запорука довголіття будь-якого спортсмена, відповідно, про профілактику їх захворювань необхідно знати все. Ці знання дозволять уникнути різних травм, що часто виникають у атлетів, які тренуючись, витримують фізичні навантаження різної тяжкості. У майбутньому такі травми чреваті хронічними захворюваннями, що впливають на зниження спортивних результатів.

Є способи, що дозволяють запобігти травми, а також вилікувати вже набуті. Для цього необхідно скористатися спеціальними препаратами, що сприяють зміцненню зв'язок і суглобів. Починаючи їх приймати, варто уточнити, яке ж призначення і функція суглобів і зв'язок.

Суглобами називають хрящову тканину, що складається із синовіальної рідини, що заповнює порожнину суглобової сумки. Основна їхня функція - забезпечення плавних рухів частин тіла. Зв'язки - це тканини, службовці для з'єднання кісток між собою.

Які ж існують методи, які сприяють зміцненню зв'язок і суглобів? Ефективно підтримати їх здоров'я можна, якщо своєчасно проводити профілактичні заходи щодо запобігання наслідків, що виникають при великих фізичних навантаженнях. Лікування зазвичай протікає складно, для відновлення потрібен час, і часто, щоб відновити їх нормальне функціонування, потрібне хірургічне втручання. Періодичні профілактичні заходи дозволять надовго зберегти працездатність зв'язок і суглобів, що, безумовно, вплине на спортивні досягнення.

Профілактика включає в себе проведення розминки до початку тренувань і використання зміцнювальних добавок. В даний час зарекомендували і приносить найбільший ефект добавками є:

хондроїтин сульфат, його виробляє хрящова тканина суглоба, є компонентом синовіальної рідини;

глюкозамін сульфат - компонент, що входить в хондроїтин сульфат. Його брак в синовіальній рідини викликає дефіцит хондроїтину. Це знижує її якість і з'являється хрускіт при русі. У зв'язку з цим, в добавках майже завжди містяться такі компоненти, як хондроїтин і глюкозамін сульфат;

колаген - є основним компонентом сполучних тканин, він робить благотворний вплив на шкіру;

кальцій і вітамін D - найчастіше приймають їх одночасно, т. к. останній сприяє швидкому засвоєнню кальцію. Брак вітаміну D провокує запальний процес і різні види розладів.

Крім перерахованих основних компонентів, добавки, що сприяють зміцненню зв'язок і суглобів, можуть містити:

метилсульфонилметан або MSM - служить лише для зменшення хворобливих відчуттів і запалень. Він ніяк не позначається на процесі відновлення;

жири омега-3, що дозволяють поліпшити функцію рухливості суглоба і поліпшують відновний процес. Вони також полегшують болі;

акулячий хрящ - досить часто використовуваний в добавках, водночас містить колаген, кальцій і глюкозамін. Але більш ефективним використання даних компонентів буде, якщо застосовувати їх окремо;

вітаміни B, C, E і мінерали - не суттєво впливають на відновний процес.

Заходи, що дозволяють зміцнити зв'язки і суглоби, слід проводити 2-3 рази на рік протягом перших або 3-х місяців. Тривалість курсу залежить від навантаження і стану пацієнта. Ці заходи обов'язково повинні включати застосування препаратів з хондроїтином і глюкозамін сульфатом. Не зайвим буде використання омега-3, колагену, вітамінів і мінералів.

Можна застосовувати комбінацію вищеперелічених компонентів, підібравши конкретно для себе оптимальний профілактичний курс. Глюкозамін сульфат та хондроїтин необхідно приймати протягом місяця, щоб відчути їх дію, так як вони мають кумулятивними властивостями.

Якщо зв'язки і суглоби перебувають у занедбаному стані, необхідні не тільки добавки, а й спеціальні гімнастичні вправи. Також варто тимчасово обмежити навантаження на хворі суглоби і зв'язки. Будьте впевнені - все вийде.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить