Напівфабрикати або чим нас труять виробники

Напівфабрикати або чим нас труять виробники

Чи бувало з вами таке, що ви після тренування заходили в магазин і купували собі заморожені курячі відбивні або ж якусь іншу подібну «смакоту»? Якщо так, то більше не повторюйте цей ризикований трюк. І хоча аргументувати такі дії можна вмістом білків в продукті, нестачею часу на приготування або якимось іншим фактом, все це блідне на тлі шкоди напівфабрикатів.

Чим так шкідливі напівфабрикати

Найважливішою і першою причиною для відмови від напівфабрикатів для будь-якої людини повинна служити їх небезпеку для здоров'я через низьку якість сировини, часто в антисанітарних умовах виготовлення і навіть з-за використання вже зіпсованих інгредієнтів.

Але ось для бодібілдера, крім цього, існує ще цілий ряд небезпек від напівфабрикатів:

1. Це жирно і калорійно

Дуже рідко, а то і ніколи, для напівфабрикатів використовують якісне м'ясо. У більшості випадків смачні котлетки, відбивні та інші страви роблять з субпродуктів, тобто, з жиру шкіри, сухожиль, різних обрізків і т.д. Все це робить продукт надзвичайно жирним і калорійним. Для спортсмена споживання таких продуктів може спричинити проблеми зі спалюванням підшкірного жиру і набору маси м'язів. Також така їжа призводить до підвищення рівня холестерину і може викликати проблеми з серцево-судинною системою.

2. Рослинні білки в продуктах.

Купуючи продукт, який нібито виготовлений з курячого м'яса, ви ще сподіваєтеся отримати хорошу порцію білка і допомогти своїм м'язам швидше відновитися і вирости? Тоді ви просто морите їх голодом і змушуєте руйнуватися. Придивившись до упаковки з курячими нагетсів, можна помітити вказівку про енном змісті білків, але ніде не вказано, якого походження ці білки. А вони найчастіше мають рослинне походження. Тому замість курки ви їсте сою та інші рослинні замінники.

3. Сіль і спеції

Щоб замаскувати неприродний смак продукту, виробники напівфабрикатів додають в нього багато солі і маскують смак спеціями. Це може дати додаткове навантаження на нирки.

4. Смакові добавки

Додавання смакових добавок і ароматизаторів - це проблема не тільки напівфабрикатів, але про неї також не можна забувати.

Особливу небезпеку, як для звичайної людини, так і для бодібілдера представляє локшина, пюре та супи швидкого приготування. Вони практично не містять натуральних компонентів, але зате нагородять ваше тіло вибуховою дозою швидких вуглеводів, ароматизаторів і смакових добавок.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить