Малорухливий спосіб життя і як ми за нього платимо здоров'ям

Малорухливий спосіб життя і як ми за нього платимо здоров'ям

Малорухливий спосіб життя губить безліч сучасних людей, нагороджуючи їх різними захворюваннями, спотворюючи їх фігуру і погіршуючи загальний стан організму. Малорухлива життя може за кілька місяців зробити з спортсмена чоловіка з випирає животом і різними проблемами зі здоров'ям. Але чи всі наскільки погано або це тільки перебільшення.

Наслідки малорухливого способу життя

1. Ожиріння

Ця проблема є найпоширенішою для тих, хто мало рухається і багато сидить. Це пов'язано з уповільненням метаболічних процесів, а також кровообігу. Згодом сидячої роботи або способу життя в цілому витрата калорій стає мінімальним, і вони відкладаються у вигляді зайвих кілограмів. Ожиріння ж - це не тільки візуальна і естетична проблема. Вона тягне за собою безліч проблем з серцево-судинною системою, збільшує ризик виникнення раку, захворювань жовчного міхура.

Психічні розлади, які з'являються на тлі заниженої самооцінки, також є досить частим наслідком проблем із зайвою вагою.

2. Проблеми з серцем

Одним з найбільш серйозних наслідків зниженою активності є захворювання серцево-судинної системи. Мало рухаючись, ви ризикуєте отримати ішемічну хворобу, хронічну гіпертонію та інші проблеми. Так як відсутність фізичних навантажень позбавляє ваше серце нормального кровопостачання, воно починає страждати. Неактивними стають і жиросжигающие ферменти, які відповідають за тригліцериди в крові. В результаті чого стінки судин забиваються, і кровообіг стає скрутним.

3. М'язи і кістки

При малорухливому способі життя м'язи починають просто атрофуватися. Вони можуть слабшати до такої міри, що людині важко виконувати навіть звичайні повсякденні завдання. В добавок можуть з'явитися проблеми з поставою.

4. Діабет

Виконуючи фізичні вправи, ми змушуємо наш організм здійснювати строгий контроль за рівнем цукру в крові. Якщо ж ми не відчуваємо ніяких навантажень, рівень цукру може підвищуватися, що навантажує підшлункову залозу, підвищуючи ризик розвитку діабету.

Чим загрожує лінь для спортсмена

Насправді не тільки малорухливий спосіб життя, а й звичайна лінь може негативно позначитися на стані здоров'я. Особливо, якщо мова йде про спортсменів. Справа в тому, що під час регулярних фізичних навантажень обмін речовин в організмі підлаштовується під потреби людини. Тобто, апетит спортсмена прямо пропорційно залежить від кількості спалюваних калорій. Коли ж ви пропускаєте тренування, кількість спалюваних калорій знижується, але організм ще не встигає перебудуватися, через що ви споживаєте більше калорій, ніж можете витрачати. Це зумовлює появу жирових відкладень.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить