Сон як ліки для нас

Сон як ліки для нас

Якщо ви хочете підвищити рівень гормону росту, тоді вам просто потрібно повноцінно спати. Звичайно, це не єдина умова для секреції СТГ, але воно є одним з головних. Адже саме вночі, коли ми спимо, відбувається найбільший сплеск СТГ, особливо з 12 до 3 години ночі.

Спіть мінімум 2 рази на день

Так як найбільше гормону росту виділяється саме в перші дві години після засинання, рекомендація спати 2 рази в день є дуже слушною. При такому режимі денний сон тривалістю в 1-2 години допоможе вам значно підвищити рівень СТГ не тільки в нічний час, а й у денний.

Денний сон дозволить підвищити не тільки рівень соматотропіну, але також збільшити секрецію тестостерону. Він, як відомо, мають анаболічним дією, пригнічують катаболізм.

Покращуйте нічний сон

Звичайно, денний сон - справа хороша, але практично не доступне працюючій людині. І якщо ви з їх числа, тоді вам необхідно оптимізувати свій нічний сон, щоб він допоміг вам максимально стимулювати вироблення гормону росту.

Існує метод, званий «продовженим фізіологічним сном». Цей метод грунтується на прийомі снодійних препаратів за 2 години до сну. Багато такі препарати, до яких відносяться барбітурати, позитивно впливають на виділення гормону росту. Найвідомішим снодійним такого виду є Фенобарбитал. Крім цього, барбітурати також гальмують виділення глюкокортикоїдів, проявляючи себе як антикатаболиком.

Однак, незважаючи на всю райдужність картини, до прийому барбітуратів слід ставитися з максимальною обережністю. Вони мають властивість накопичуватися в організмі, тому їх прийом в мінімальних дозах довше 10 днів протипоказаний.

релаксація

Для того щоб стимулювати вироблення гормону росту можна також вдаватися до релаксації. Повністю розслабляючись, ви автоматично підсилюєте секрецію СТГ.

Існує найпоширеніший прийом такої релаксації:

1. Закрийте очі.

2. Уявіть собі важкість у всьому тілі:

• спочатку в кистях рук,

• потім від кінчиків пальців рук і до передпліччя,

• потім в ногах,

• в сідничних м'язах,

• в грудних,

• в м'язах плечей,

• шиї і голови.

Тут всього два пункти, але другий являє собою велику і важливу роботу. Адже розслаблення згодом мімічних м'язів є завершальним штрихом до стану спокою.

Дивно, але сном і релаксацією ми може значно підвищити рівень гормонального фону. А якщо підключити ще правильне харчування і прийом додаткових спортивних добавок, можна і зовсім досягти ідеального результату.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить