Кальцій відіграє одну з найважливіших ролей для бодібілдера

Кальцій відіграє одну з найважливіших ролей для бодібілдера

Кальцій відіграє одну з найважливіших ролей для бодібілдера. Здавалося б, що досить забезпечити свій організм білком, дати йому потрібну кількість вуглеводів і все. Але не все так просто, адже безліч інших речовин є необхідними для нормального протікання хімічних реакцій організмі. Так і кальцій, крім своєї ролі будівельного матеріалу для кісток також є головним мікроелементом, що здійснює скорочення м'язів. Тому атлетам доводиться вдаватися до додаткового споживання кальцію, який дуже легко вимивається з організму при підвищених фізичних навантаженнях. Але чому ж серед усіх спортивних добавок не знайти простого чистого кальцію?

Вся справа в тому, що крім кальцію ваше тіло потребує і в інших речовинах, які забезпечать його засвоєння і швидке транспортування. Прийом кальцію при дефіциті цих речовин - це пусте і безглузде заняття. Для того щоб цей мікроелемент був поглинений організмом, а також виконував в ньому всі свої функції йому необхідний магній, вітамін D, фосфор і вітамін К. Саме тому практично всі спортивні добавки кальцію збагачені цими речовинами.

Так як цей мікроелемент метаболічно пов'язаний з фосфором, дуже важливим є підтримання правильної пропорції надходження цих речовин. Тобто, при надходженні в організм кальцію, фосфор повинен надходити в нього в точно такій же кількості. З огляду на це та багато інших нюансів засвоєння і транспортування мікроелемента, виробники збагачують свої добавки усіма необхідними для цього речовинами. І тільки так добавка набуває високу біологічну цінність.

Що стосується форми самого кальцію, то в спортивних добавках використовуються саме його солі. Це карбонат кальцію, лактат, малат і глюконат. Використання таких форм робить кальцій більш засвоюваним. Найкраще засвоюється цитрат кальцію і малат. В Малатья же міститься і найбільшу кількість кальцію.

Спортсмен може приймати препарати кальцію у вигляді солей. Але все ж, якщо віддати перевагу добавкам, в яких міститься вітамін D3 і цілий список інших допоміжних компонентів, можна домогтися максимально продуктивною абсорбції кальцію.

З цієї причини важко знайти професійні спортивні добавки чистого кальцію. Найчастіше виробники ставлять перед собою мету, зробити продукт максимально ефективним. А добавка у вигляді звичайної солі кальцію, нехай і буде менш дорогим варіантом, але при цьому вона і не вразить своєю ефективністю.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить