Що являють собою креатиновие комплекси

Що являють собою креатиновие комплекси

Суперечки про те що краще - креатиновий комплекс або креатин моногідрат не закінчуються ніколи. Насправді, відповідь на це питання ніколи не буде однозначним, так як репутацію креатинових комплексів завжди будуть псувати недобросовісні виробники. Але ми представимо, що маємо справу з високоякісним креатиновой комплексом і креатином моногідратом, і розберемося, що ж все-таки краще

Що являють собою креатиновие комплекси

Цих добавок існує величезна кількість, і вони являють собою суміш креатину з речовинами, поліпшують його засвоєння і прискорюють його транспорт. Тобто, в цілому всі вони виконують транспортну функцію, а також в якомусь сенсі підсилюють дію креатину.

Існує кілька видів таких комбінацій:

1. Креатин + протеїн

Якщо купити і приймати добавку, до складу якої входить креатин і протеїн, ви викличете викид інсуліну, який посприяє швидкому транспорту креатину.

2. Креатин з вуглеводами

Останні дослідження показують, що таке поєднання здатне позитивно позначитися на результатах тренувань. Так, було встановлено, що креатин разом з вуглеводами на 20-30% ефективніше, ніж просто креатин в чистому вигляді. Крім цього, таке поєднання призводить до покращення формування м'язового глікогену і робить засвоєння креатину на 50% краще.

3. Креатин з таурином

Це потужна суміш, з якої не зможе боротися звичайний креатин моногідрат. У поєднанні ці компоненти допоможуть вам зробити тренування більш інтенсивними, поліпшити спортивні показники і швидко відновитися. Таурин сам по собі надає активуючий і антикатаболическое дію, завдяки чому прийом таких комплексів приведе вас до збільшення обсягу м'язових клітин.

4. Л-аргінін і креатин

Л-креатин має відразу дві найважливіші функції, які допомагають прискорити транспорт креатину. По-перше, він побічно, покращує кровотік в м'язах, завдяки чому всі поживні речовини, і креатин в тому числі, потрапляють в них досить швидко. По-друге, Л-аргінін підвищить чутливість до інсуліну, що також працює на прискорення доставки креатину. Варто згадати про широкий спектр позитивних функцій аргініну. Приміром, його наявність у складі призведе до зміцнення імунної системи, до швидкому загоєнню травм, до стимуляції секреції гормону росту і т.д.

5. Л-глютамін з креатином

Ця речовина включено в безліч транспортних систем креатину для м'язового зростання, так як є найважливішим учасником метаболізму інсуліну. Також глютамин дозволить вам уникнути стану перетренованості і стане потужним засобом в боротьбі з катаболизмом.

Існує безліч інших речовин, які включають в креатиновие комплекси. І слід зазначити, що креатин з транспортною системою дійсно ефективніше креатину моногідрату. Особливо ефективними в питанні прискорення транспорту та прискорення креатину є білки і вуглеводи. Але питання креатинових комплексів і креатину моногідрату так і залишається відкритим, адже сьогодні на ринку спортивного харчування можна зустріти добавки з погано поєднані компонентами. Так само часто вони містять в собі недостатня кількість того чи іншого допоміжного речовини для надання ними належного ефекту.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить