Роль креатину в бодібілдингу

Роль креатину в бодібілдингу

Роль креатину в бодібілдингу переоцінити дуже важко, а часом, навіть неможливо. Це речовина, яка міститься в м'язах людини, необхідно для нормального енергетичного обміну і виконання рухових функцій. І само собою, що при тренуваннях добовий витрата цієї речовини значно збільшується, що призводить до необхідності заповнювати його запаси за допомогою спеціальних добавок. Що стосується креатину гідрохлориду - це найдієвіша з існуючих формул креатину, яка допомагає йому виконувати свої функції в десятки разів краще.

Сам же креатин і його форми грають в житті бодібілдера таку роль:

1. Допомагають збільшити силові показники.

Комбінуючи з фосфатом в організмі, креатин утворює фосфокреатин. Ця речовина забезпечує м'язові скорочення на піку рівня сили і частоти. Так як при навантаженнях потреба фосфокреатіна, а також АТФ підвищується в сотні разів, без додаткового прийому креатину у вас просто не буде вистачати м'язових сил, щоб зробити тренування якісною.

2. Зростання м'язової маси.

Цей ефект від прийому креатину тісно пов'язаний з підвищенням силових показників.

3. Підвищення секреції тестостерону і соматотропіну.

У відповідь на навантаження при тренуваннях креатин здатний підвищувати секрецію анаболічних гормонів. Крім цього, дана добавка посилює секрецію інсуліноподібний фактор росту на 15%.

4. Буфер молочної кислоти.

Креатин здатний затримувати виділення молочної кислоти. Затримка в її виділенні призводить до підвищення швидкості відновлення.

Креатин гідрохлорид - чим він кращий моногідрату. Ще зовсім недавно найбільш поширеною, популярної і дієвої формулою креатину був креатин моногідрат. З 2009 року, коли був запатентований креатин гідрохлорид, саме він очолює все верхні позиції. Ця форма дійсно має ряд переваг перед усіма іншими формами:

1. Найважливішою особливістю креатин гідрохлориду є його висока ступінь розчинності. Саме вона впливає на ефективність креатину, так як тільки за умови повного розчинення ця речовина здатна потрапляти в клітини і кров людини. Висока швидкість і якість абсорбції креатин гідрохлориду за великим рахунком і робить його краще за всіх інших форм.

2. Креатин гідрохлорид являє собою більш легку форму для засвоєння, тому, якщо вам доводилося вживати порцію креатину моногідрату у кількості 5-10 г, то порція гідрохлориду складе всього 0.5-1.5 грама. Це досить суттєва різниця.

Креатин гідрохлорид, завдяки високому ступеню біодоступності і ступеня розчинності в 59 разів ефективніше, ніж моногідрат.

З усіх цих пріверенних і достовірних фактів можна зробити висновок, що прийом креатину просто необхідний будь-якому спортсмену. Він забезпечить йому тривалі і якісні тренування, а також високу швидкість відновлення. А креатин гідрохлорид - це найкраща сучасна формула даної речовини, яка робить креатин максимально ефективним.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить