Вітаміни групи В навіщо вони нам

Вітаміни групи В навіщо вони нам

Вітаміни групи В - це водорозчинні речовини, які не мають властивості накопичуватися в організмі, але при цьому швидко витрачаються і потребують постійного заповненні.

Саме По-група вітамінів є найбільш важливою для бодібілдера, так як вони виконують найрізноманітніші функції в організмі, забезпечуючи хороший стан здоров'я, м'язовий зростання, силу і м'язові скорочення. До функцій вітамінів групи В відносять такі:

1. Участь у виробництві енергії

2. Забезпечення нормальної роботи м'язів

3. Поліпшення засвоєння вуглеводів, жирів і білків

4. Участь в процесі ділення клітин і їх росту

5. Зміцнення імунітету

6. Нормалізація роботи ЦНС

7. Підвищення швидкості обміну речовин

8. Придушення стресу, депресії

У бодібілдингу вітаміни групи В є просто незамінними, так як крім усього вищеописаного, вони підвищують можливості організму до адаптації до фізичних навантажень, підвищують продуктивність, витривалість, а також без них неможливий зростання маси.

Піридоксин або вітамін В6

Цей вітамін з В-групи є найбільш важливим для спортсмена. Саме він є невід'ємним елементом в процесі синтезу білків, утилізації вуглеводів і в цілому зростання м'язів. Дослідження показують, що бодібілдери та важкоатлети відчувають підвищену потребу в тиамине. Додатковий прийом цього вітаміну допомагає підвищити витривалість, а також збільшити продуктивність.

Це єдиний вітамін, який найтісніше пов'язаний з процесом всмоктування білка. Так, чим більше ваша потреба в білках і відповідно кількість їх прийому, тим вище потреба і в вітаміні В6, адже він відповідає за його засвоювання. Крім цього, даний вітамін відіграє найважливішу роль процесі росту м'язів.

Інші вітаміни В-групи

Що стосується інших вітамінів, їх важливість теж не можна недооцінювати. Наприклад, вітамін В1 відповідає за здоровий емоційний фон, робить вас більш стійким до стресів. Вітамін В2 забезпечує процеси енергообміну і покращує дію енергетичних механізмів. Вітамін В3 - це своєрідне харчування для мозку. При його недоліку погіршується пам'ять, проявляється агресивність, безсоння і можуть проявитися інші психічні розлади.

Вітамін В5 є найважливішим речовиною для нормальної переробки жирних кислот в енергію, тому спортсменам і бодібілдер особливо важливо уникати дефіциту цього вітаміну. Також він сприяє засвоєнню інших вітамінів.

вітамін В12

Ще одним важливим вітаміном для спортсмена є В12. Ця речовина забезпечує нормальну роботу ЦНС, метаболізм вуглеводів, а також стимулює ріст м'язів. Обов'язковою прийом В12 є для спортсменів, які не вживають в їжу м'ясо і м'ясні продукти.

Фолієва кислота

Особливе значення для бодібілдера має і фолієва кислота (В9). Потреба в цьому речовині для бодібілдера вище, ніж для звичайної людини, а вона, в свою чергу, бере участь в процесах синтезу білків.

У зв'язку з цим, додатковий прийом вітамінів В-групи є обов'язковою умовою для людини, який має постійні фізичні навантаження і хоче наростити м'язову масу.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить