Що таке креатин і навіщо він потрібен

Що таке креатин і навіщо він потрібен

Давайте почнемо з невеликою вступній частині з вікіпедії.

Креатин - це азотовмісними карбонова кислота, яка присутня в організмі у хребетних. Вона бере участь в енергетичному обміні в м'язових і нервових клітинах.

Ну а тепер, давайте по-простому розберемо, навіщо він потрібен нам, якщо ми займаємося спортом. Він потрібен, для того, щоб нашого запасу креатину в м'язах вистачало на більшу кількість часу. Припустимо якщо ви тиснете лежачи 100кг на 10 раз, то приймаючи креатин, ви зможете, потиснути цей ж вагу, на 11-12 разів. Тобто ми збільшуємо свої силові показники, і відповідно, результативність наших тренувань збільшується, м'язів наростає більше (за умови правильного харчування).

Для бойових єдиноборств, він теж добре підійде, особливо для боротьби на мій погляд, так як креатин разом з силовими показниками, ще збільшує нашу витривалість.

Як приймати креатин

Є два види прийому цієї спортивної добавки:

1. Прийом з фазою завантаження, вона приблизно наступна, впродовж 5-7 перших днів прийому, ми вживаємо креатин 4-5 разів на день по 5 грам (одна чайна ложка), виходить в день 20-25 грам. Такий спосіб дає надійні і швидкі результати (ефект від креатину ви відчуєте відразу після завантаження). Також варто відзначити, що у цього методу доказова база, більше, ніж у другого.

2. Тут ви не робите фазу завантаження, а вживаєте креатин по 5 грам в день, результат від креатину ви відчуєте не раніше ніж два тижні, а на пік вийдете тільки через місяць, тому я б цей прийом поставив нижче по ефективності, ніж перший.

Коли потрібно приймати креатин

Коли йде фаза завантаження, приймайте його вранці разом з яким-небудь солодким напоєм (або можна додавати цукор у воду) з ранку, другий прийом перед тренуванням, третій прийом можна зробити відразу після тренування, ну і 4 прийом мінімум за 2 години до сну.

Який цикл прийому креатину

Креатин приймають приблизно півтора-два місяці, потім обов'язково потрібно робити перерву мінімум на 3-4 тижні, щоб ваш організм, відпочив від надлишку цієї добавки, це потрібно тільки для того, щоб не падала ефективність від прийому креатину. Але якщо ви хочете приймати його цілий рік, то це теж можна робити, на здоров'я це не повинно позначитися (хоча краще звичайно, проконсультуватися з лікарем або професійним фітнес тренером).

Види креатину

Тут особливо про види не бачу сенсу розписувати, хочу тільки сказати, що купуйте креатин моногідрат (банки 300 грам з фазою завантаження вистачає на 45 днів прийому), моногідрат дешевий і найефективніший (як кажуть багато відомих бодібілдери), всякі капсульні версії з транспортними системами , коштують разу в 3 дорожче, а ефекту або стільки ж, або навіть менше ніж у моногідрату, сенсу платити більше, немає ніякого!

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить