З чого почати новачкам

З чого почати новачкам

Перш за все, вам потрібно:

1) Оцінити свою форму

Проаналізуйте свою фізичну форму. На цьому етапі визначитеся, що для вас пріоритетніший: набрати м'язову масу і підвищити силові показники або зробити своє тіло більш рельєфним.

2) Постановка правильних цілей

Для того щоб прогресувати у побудові тіла, не варто гнатися одразу за масою і рельєфом одночасно. Це сама типова помилка початківців атлетів. Ви повинні добре розуміти структуру тренувального процесу, дієти і розділити свій тренінг на цикли (періоди). У яких ви будете працювати або на масу, або на рельєф. Але ніяк одночасно на масу і рельєф. Все, що потрібно початківцям любителям залоза - це терпіння і вміння робити вибір на тій чи іншій ситуації.

3) Скласти короткий план на 1 - 3 місяці.

Після постановки мети, Вам необхідно скласти грамотний цикл набору м'язової маси або роботи на рельєф. Сюди буде входити характер дієти (висококалорійна, низкоуглеводная), характер тренувальної програми (силове навантаження, інтенсивний тренінг спільно з кардіонагрузку).

4) Будьте готові до будь-якого результату

Приготуйтеся, що м'язова маса буде наростати спільно з підшкірним жиром і водою. Тому багато жахаються своєї форми в момент набору м'язової маси і висококалорійної дієти. Не треба панікувати, адже наша першочергова мета - це маса. Після массанаборного циклу, ви будете вже планувати цикл роботи на рельєф (сушка). Але і в цьому періоді потрібно бути готовим до того, що загальна вага і сила разом з жиром і водою поступово йтимуть.

Не завжди кінцевий результат може виправдати ваші надії. На це впливає безліч факторів: сон, дієта, частота тренувань і їх якість, непередбачена застуда на сушінні. Будьте готові до будь-якого результату. Сприймайте все як досвід.

Висновок

Будь-яка поставлена мета повинна здійснюватися спеціальними методами вузької спрямованості. Тому не варто встигати скрізь і відразу. Це може призвести до того, що в кращому випадку ваш прогрес буде стояти на місці. Не хапайтеся за все підряд: модні дієти, тренувальні програми і т.д. Не потрібно винаходити велосипед у побудові красивого і гармонійно складеного тіла. Тому чітко визначитеся, що ви хочете в найближчий період: набрати більше м'язової маси, стати сильнішими або ж зробити рельєфне тіло. Тільки після поставленої мети варто рухатися в обраному напрямку. Адже головна ваша задача - прогресувати в обраному напрямку. Все, що вам потрібно - це терпіння і зусилля. І запам'ятайте, бодібілдинг - заняття думаючих людей. Всім якісної маси!

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить