Як прискорити метаболізм

Як прискорити метаболізм

Прискорити обмін речовин в організмі можна кількома способами

Наш організм влаштований таким чином, що йому потрібно постійно виробляти енергію для підтримки тонусу. Природний спосіб, яким ми можемо цю енергію постійно відновлювати - споживання їжі. Правильна робота механізму з цих двох складових і є обмін речовин. Але при цьому варто враховувати фактори, що впливають на цю саму роботу - стать, вік, конституція тіла, гени і т.д. Щоб прискорити обмін речовин в організмі, потрібно докласти сили, і для цього рекомендується дотримуватися «правило семи».

Для початку зверніть увагу на ваш режим харчування. Якщо він мало схожий на загальноприйняте поняття про правила прийомів їжі і грішить частими перекусами, ви далекі від нормального обміну речовин і зайву вагу тільки зайвий тому доказ. Режим харчування повинен складатися з 5 невеликих прийомів їжі. Серед них сніданок і полуденок є найважливішими, так як саме в цей час організм набирається енергією для майбутнього дня. Порушеннями обміну речовин найчастіше страждають люди, що воліють часті перекуси, пізні прийоми їжі і відмовляються від сніданків. Харчування для того, щоб прискорити обмін речовин має бути повноцінним з необхідними мінеральними речовинами і вітамінами. Крім того з метою відновлення обмінних процесів може вдатися з спеціальної лікувальної дієті 8.

Багато моделей і світові знаменитості, говорячи про секрет своєї фігури, в один голос заявляють про те, що міцний і повноцінний сон - один із стовпів, на яких тримається правильний обмін речовин. І це дійсно так - під час сну організм відпочиває, відновлюється після важкого дня і готується до нового. Під час сну оновлюються всі клітини, відбувається його фактичне оновлення. Тому одним з головним принципів, як прискорити обмін речовин, є правильний розподіл часу неспання і часу заслуженого відпочинку.

Вода - рятівна волога. І це твердження дійсно вірно, вода відіграє величезну роль у нормальному обміні речовин в організмі. Щодня для очищення організму від токсинів і шлаків необхідно випивати до 2 літрів води. В іншому випадку на заповнення нестачі рідини в організмі починає працювати печінку, яка повинна займатися спалюванням жирових клітин. Щоб не навантажувати печінку зайвою роботою, необхідно випивати мінімум 1,5 літра води на день.

Якщо ви задумалися про те, як прискорити обмін речовин в організмі, то зрозумієте необхідність фізичних навантажень. Якщо ви не любитель спорту, то можете вибрати для себе його гідні аналоги у вигляді йоги, шейпінгу, плавання та інших видів спорту-лайт. Плюс таких видів спорту в тому, що калорії витрачаються практично також як і при більш активних видах спорту, але при цьому відбувається це менш помітно, т. Е. Ви не відчуваєте втому і напругу в м'язах, як це б відчувалося при регулярних тренуваннях більш активними видами спорту. Якщо ж на заняття спортом у вас немає достатнього часу або бажання, то його у вашому житті можуть замінити прогулянки з дому до метро пішки або ігнорування використання ліфта на роботі, навіть дуже ефективними вважаються фізичні вправи під час виконання роботи по дому або перед телевізором. Прискорити обмін речовин в організмі вийде тільки тоді, коли ви всерйоз зрозумієте, що це вам необхідно і прикладіть до цього деякі зусилля.

Не зайвим у відповіді на питання, як прискорити обмін речовин, буде такий корисний для організму процес як масаж. Причому це може бути як простий розслабляючий масаж, так і вакуумний і антицелюлітний. Виходить, що ви вбиваєте двох зайців відразу - дбаєте як про стан шкіри, так і про обмін речовин. Масаж дозволяє поліпшити кровообіг і відновити м'язи, вакуумний ж масаж допомагає позбавитися від зайвої рідини в організмі, що також допомагає прискорити обмін речовин в організмі. Самостійний масаж стоп допомагає задіяти точки, відповідальні за роботу печінки і кишечника.

Також прискорити обмін речовин в організмі допомагають сауна і лазня. Крім того, що процес ширяння в лазні чи сауні допомагає поліпшити загальний стан організму, він також сприяє втраті зайвої рідини і очищенню клітин від шкідливих токсинів і шлаків. Стан шкіри при цьому також поліпшується, що також допомагає прискорити обмін речовин в організмі.

Як прискорити обмін речовин? Не забувайте давати вашому організму заслужений відпочинок. Проводьте якомога більше часу на повітрі. Намагайтеся проводити відпустку регулярно і ближче до води (в ідеалі до моря або океану). Так організм харчується корисними речовинами, і обмін речовин самостійно нормалізується.

Ми привели 7 способів, як прискорити обмін речовин в організмі, які дозволять не тільки нормалізувати механізм переробки їжі, але і допомогти скинути зайві кілограми, не вдаючись до суворих дієт.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить