Взаємозв'язок тренувань і сексу - чоловічий погляд

Взаємозв'язок тренувань і сексу - чоловічий погляд

Фізіологами встановлено, що тренування взагалі і силові тренування особливо підвищують рівень тестостерону в організмі. Систематичний секс теж збільшує кількість тестостерону.

Загалом, стає зрозуміло: щоб був високий рівень тестостерону - потрібно постійно тренуватися і займатися сексом. Про значимість тестостерону для обох цих дій говорити не доводиться. Це основний гормон, відповідальний не тільки за силу і масу м'язів, але і за наше лібідо. Причому як чоловіче, так і жіноче.

На своєму особистому прикладі можу сказати, що коли у мене немає дівчини і, відповідно, немає або майже немає сексу - це не позначається на моїх тренуваннях. Ні позитивно, ні негативно. Хоча, здавалося б, сили-то я економлю! З іншого боку, коли багато сексу - спаду в тренуваннях не спостерігається. Але якщо позайматися сексом безпосередньо перед походом в тренажерний зал, то ви відчуєте різкий спад сил. І, за великим рахунком, про тренуванні можна забути. Чому так відбувається?

Справа в тому, що безпосередньо після сексу йде спад рівня тестостерону. Через те, що відбувається великий викид гормону пролактину, який тимчасово знижує рівень тестостерону і викликає сонливість. Це явище тимчасове і діє кілька годин. Таке тимчасове зниження тестостерону спостерігається і після тренування. Так уже влаштований наш організм, що після витрачання якого-небудь ресурсу, він прагне цей ресурс відшкодувати, та ще й з надлишком. На цьому його властивості і будується підвищення тренованості і фізичних якостей. Тому секс і тренування в довгостроковій перспективі ведуть до підвищення рівня тестостерону. Але в короткостроковій (кілька годин) це веде до тимчасового його спаду.

Висновки

1. Не займайтеся сексом безпосередньо перед тренуванням.

2. Не думайте, що тривале утримання сприяє збільшенню ваших фізичних якостей. Підкреслю - тривале утримання. Бо якщо не займатися сексом від декількох днів до 2-х тижнів, то це дійсно буде сприяти зростанню вашої сили і т. Д. Наприклад, я перед змаганнями утримуюся близько 3-х днів.

3. Секс і тренування добре впливають один на одного тим, що підвищують рівень тестостерону. Але тільки в тому випадку, якщо знаєте міру. Так, часті й інтенсивні тренування просто не залишають сил на секс (по собі знаю). З іншого боку, постійні багатогодинні сексуальні марафони теж роблять вас нездатним повноцінно тренуватися.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить