Високоинтенсивний тренінг в бодібілдингу принципи, методики, техніки

Високоинтенсивний тренінг в бодібілдингу принципи, методики, техніки

Високоинтенсивний тренінг є однієВисокоинтенсивний тренінг в бодібілдингу принципи, методики, технікию з форм силоВисокоинтенсивний тренінВисокоинтенсивний тренінг в бодібілдингу принципи, методики, технікиг в бодібілдингу принципи, методики, технікивого тренінгу, обретший популярність в 1970-х роках завдяки Артуру Джонсу, творцеві «Наутілуса». Тренувальна методика високоінтенсивного тренінгу базується на виконанні важких повторень до точки повного м'язового відмови. Гранично інтенсивні, рідкісні і короткі тренування оптимально стимулюють м'язовий ріст і задіюю процеси відновлення в період відпочинку.

Більшість тренувальних бодібілдинг програм по високоинтенсивному тренінгу включають базові вправи для всіх м'язових груп. Перерва між тренуваннями становить 3-4 дні, іноді, в залежності від індивідуальних адаптаційних можливостей організму, і довше.

Прихильники високоінтенсивного тренінгу наполягають на підконтрольному виконанні рухів в суворій формі, при цьому особлива увага приділяється недопущенню будь-яких підскакувань, смикань або перекосів. Темп природний з виразною паузою у верхній точці амплітуди і плавним опусканням ваги. У деяких випадках виконання одного повторення може займати до 30 секунд. Кількість повторень варіюється в діапазоні 6-10 для верхньої частини тіла і 8-15 для нижньої.

Коли наближається м'язовий відмову, м'язову роботу рекомендується інтенсифікувати виконанням негативних і форсованих повторень, а також статичною напругою.

Видатний практик і теоретик високоінтенсивного тренінгу Майк Ментцер найбільшої результативності досягав завдяки методу «відпочинок-пауза», виконуючи гранична кількість повторів упереміш з короткими (10 секунд) періодами відпочинку. Такий стиль володіє величезним тренувальним ефектом для серцево-судинної системи і викликає гіпертрофію м'язів.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить