Історія виникнення міфа про корисність класичного кардио

Історія виникнення міфа про корисність класичного кардио

ВСІМ ПРИВІТ.

Сьогодні поговоримо з вами про такому суперечливому і наріжному питанні, як Кардіо - тренування. Робити чи не робити? Коли робити, якщо робити? Кому потрібно робити? Кому не варто робити? І багато інших питань розберемо в даній статті.

Поговоримо на початку про класичний кардіо, щоб не затягувати писанину, почнемо відразу з ЗА і ПРОТИ!

ЗА:

- Покращує метаболізм;

- Зменшує загальна вага тіла;

ПРОТИ:

- Підвищує апетит до нестерпного почуття голоду;

- Разом з жиром, горять і м'язи;

- Впливає тільки в процесі виконання, після закінчення сесії відразу ж ефект зупиняється;

- Весь час в процесі виконання організм перебуває в стані катаболізму;

- Займає багато часу і вимагає багато зусиль з боку не тільки фізичної, а й психічної, перевантажує ЦНС;

- Довга монотонна робота в підсумку знижує метаболізм;

- У натурального атлета перепалює багато м'язової маси ...... Це можна ще продовжувати, а можна було б на цьому зупинитися взагалі, але продовжимо ....

Від куди взявся МІФ про корисність кардіо сесії? Як Задорнов Михайло ганить Америку (незаслужено, треба відзначити), так і я не втомлююся повторювати, що все ЗЛО йде від змішання натурального тренінгу з тренінгом на фармакології. Поясню, чому так вийшло і вам стане зрозуміло, як так вийшло! Усі, хто бачив сучасних чемпіонів від Бодибилдинга, особливо в живу, розуміє, що ні якими тренуваннями досягти таких результатів неможливо. Навіть фармакологія тут відіграє не першорядну роль, що і розуміють багато юзери хімії, коли колють, а результату великого немає. Першорядне значення має харчування - жерти потрібно як кінь, особливо коли ти на хімії, навіть, як слон і білка і вуглеводів, простий любитель не розуміє цього і думає, що пару уколів або пачка метану зробить з нього напівбоги, ким і є сучасні чемпіони, бо колосальна праця, нелюдських зусиль волі вимагає від них такий спосіб життя! Так от, мало багато, дуже багато є, потрібно ще що б це все якось засвоїлося, а людський організм просто не в змозі засвоїти таку кількість їжі (профі з'їдає за день більше ніж багато хто з НАС за тиждень). Ось тут і відкриваються шикарні здатності інсуліну, здатного переробити неймовірну кількість вступників калорій - не здумайте ТІЛЬКИ приймати інсулін - це смертельно небезпечно, саме від нього вмирає багато любителів останні роки.

Поставтеся до цих слів серйозно - якщо стероїди і ГР не нашкодять вам, то Інсулін здатний укласти вас в дерев'яний ящик після першого ж уколу, не буду пояснювати тут чомусь, кому цікаво прочитає про це в інеті або запитайте у досвідчених друзів!

Всі хто більш менш в темі розуміє, що інсулін крім того, що він найпотужніший анаболічний гормон, так він ще й відповідає за відкладення калорій у вигляді жиру. Виходить таке собі замкнене коло, багато їжі, багато інсуліну - багато жиру і м'яса! І якщо профі, у якого в крові неймовірно велика кількість анаболічних, андрогенних гормонів гормон росту, інсуліну, гормонів щитовидної залози і ще не уявляєте собі, чого - може дозволити собі ВИКОНУВАТИ КАРДИО, перепалюючи ненависного ЖИР, розкручуючи СВІЙ МЕТАБОЛІЗМ + приймати величезну кількість ензимів, для ще більш кращого засвоєння їжі і при цьому зберігати свою м'язову масу, то простий любитель, тим більше НАТУРАЛ, посиплеться, як пісочний замок. Тепер ви розумієте, яка величезна прірва між вами, натуралами і юзерами фарми, тим більше профі. Навіть не пропасти, а просто це різні світи, галактики, якщо хочете!

Не слухайте порад профі, вони вам тільки нашкодять, якщо ви натурал.

Кардіо з малою інтенсивністю дійсно спалює жир, вимагає багато часу і викликає почуття дикого ЖОРА, боротися з яким складно, особливо новачкові. Але не будемо забувати, що класичне кардіо перепалювати жир починає тільки після 20 хвилин роботи (интервальное кардіо тривати такий час) і після потрібно попрацювати ще хвилин 40, весь цей час ви будете перебувати в стані катаболізму, уявляєте. Як це відбитися на ваших м'язах ?! Тим більше, що, як уже говорилося вище такий вид роботи в підсумку знижує метаболізм, ми ж переслідуємо інші цілі.

Ще один міф, про те, що кардіо ефективніше робити на голодний шлунок - так це так. Але ефективніше саме для обвалу ваших м'язів, а не перепалювання жирових запасів. Вже не перший рік спортивні медики довели, що кардіо після прийому їжі, ефективніше в плані жиросжигания, ніж кардіо на порожній шлунок, процеси термогенеза більш виражені після прийому їжі.

Яких же висновків ми повинні прийти після всього вищесказаного:

- Интервальное кардіо набагато ефективніше класичного і по жиросжиганию і за витратами, як тимчасовим, так і фізичним, і ментальним;

- Класичне кардіо виконуйте тільки як розминку і заминку перед силовим роботою;

- Силова робота завжди буде ефективніше класичного кардіо, природно при дотриманні правильного раціону харчування;

- Якщо у вас багато зайвого жиру і ви вирішили все ж робити класичну кардіо роботу, то не робіть її на порожній шлунок, і не ігноруйте силову роботу.

Всім ПОЗИТИВОМ, друзі СПОРТИВНИХ ТЕЛ.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить