8 міфів про схуднення

8 міфів про схуднення

1. Щоб схуднути, не потрібно їсти після тренування

Після того як ви витратили енергію на черговому тренуванні - наш організм прагне її заповнити. Якщо цього не відбувається, то він отримує сигнал: при кожному зручному випадку запасати ще більше жиру. Якщо ж потреби організму в енергії задовольняти відразу, то він не буде «турбуватися» про запаси на «чорний день».

2. Одяг для схуднення допомагає скинути вагу

Всі ці шорти, бриджі та пояси з неопрена допомагають не худнути, а потіти. А це дві різні речі. З потім ви втрачаєте воду, а не жир. Підвищення температури тіла теж не може змусити вашу жирову тканину «плавитися». Втрати води ви потім все одно заповните (якщо ви не ворог своєму організму). Загалом, не треба бути фізіологом, щоб розуміти, що втратити літр води, це не теж, що втратити кілограм жиру.

3. Щоб схуднути в конкретній області, потрібно качати там м'язи

Схуднення тільки в якій-небудь конкретній області за вашим бажанням неможливо в принципі. Або ви худнете всюди, або Не худнете. Ваш організм сам визначає найбільш підходящі місця для накопичення жиру. І ніякі вправи його в цьому «не переконають». Крім цього, тренування м'язів сама по собі ще не призводить до зменшення жирової тканини.

4. L-карнітин та інші препарати допомагають худнути

З одного боку, вони і справді допомагають. Суть більшості дій таких препаратів - допомогти організму транспортувати жирні кислоти. Але тільки в тому випадку, якщо для організму є така необхідність. У разі відсутності постійних фізичних навантажень, він навряд чи буде мати таку необхідність. У разі достатньої інтенсивності навантажень ви будете худнути і без цих препаратів. Тому вони хоч і допомагають, але допомога ця досить незначна.

5. Щоб схуднути, не потрібно пити після тренувань

Ніби як організм буде змушений брати воду з жирової тканини. З одного боку це як би вірно. Але з іншого, треба гарненько над ним познущатися, щоб змусити його робити це. Тим більше що ви все одно, непомітно для себе, протягом доби заповните втрату води. Просто попередньо помучившись від спраги. Так що краще відмовитися від цього «варварського» способу.

6. Якщо я буду тільки «качатися», то схудну

Як я вже писав вище - силове тренування м'язів не дуже ефективна для схуднення. Тобто якщо ви будете «тягати залізо» в силовій манері, то навряд чи скинете вагу. Але це не означає, що в тренажерному залі неможливо схуднути. Просто ваші тренування повинні бути набагато інтенсивніше і більш наближені до аеробних.

7. Щоб схуднути, потрібно якомога менше їсти

Не зовсім вірно. Ви повинні споживати приблизно на 15% - 20% калорій менше, ніж витрачаєте за добу. При такій дієті ви будете худнути приблизно на 4 - 5 кг на місяць. Повірте: це найбільш оптимальна швидкість. Крім цього велике значення має не тільки кількісна характеристика калорій, але і якісна. Частина жирів і вуглеводів необхідно замінити білками.

8. Щоб схуднути, не потрібно їсти після 18.00

Це не принципово і не має ніякого значення. Якщо ваша тренування закінчується о 21.00 - все одно їжте. Ви на це заслуговуєте". Посудіть самі: відмовляючись від прийому їжі після 6:00 вечора, ви на 13 - 14 годин залишаєте свій організм без їжі. Це більше половини доби. За цей час ваш організм почне розщеплювати не тільки жир, але і м'язи.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить