Ознаки перетренованості

Ознаки перетренованості

1. Зазвичай все починається з погіршення сну. З накопичену втому у вас збільшується тиск. Підвищений тиск заважаємо вам заснути. Ви починаєте гірше спати, і, як наслідок, відновлюєтеся ще гірше.

2. Втрата апетиту. Після тренування вам не хочеться їсти. Хоча, по ідеї, ви повинні молотити все підряд. Чому так відбувається, я точно сказати не можу.

3. Небажання йти на тренування. Ясна річ, що якщо ви бадьорі і повні сил - ви будете хотіти тренуватися. В іншому випадку - спрацьовує захисна реакція організму у вигляді втоми. Яка заважає вам повноцінно проводити заняття, рятуючи тим самим ваш організм від ще більшого перевтоми.

4. Апатія. Це стан, коли вам не хочеться не тільки йти на тренування, але і взагалі не хочеться нічого. Механізм тут той же самий. І криється він не тільки у фізіологічній втоми, а й психологічної. Адже тренування і важка робота черпають і психічні ресурси теж.

5. Дратівливість.

6. Погіршення фізичних показників на тренуваннях. Це зменшення сили, і маси м'язів, і витривалості. Ясна річ, що в стані хронічної втоми організм не може підтримувати всі ці показники на колишньому рівні. Поява одного з цих ознак ще не говорить про перетренованості. Але поява трьох і більше вже говорить про це стовідсотково. І тут єдині вихід - знизити кількість і обсяг тренувань на тиждень, два, а то й на місяць. Ну і бажано розібратися з причиною, що заважає вам нормально відновлюватися.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить