Як змусити себе займатися фітнесом дома

Як змусити себе займатися фітнесом дома

Велика вага, сором'язливість, відсутність часу - вагомі причини, через які ми не можемо відвідувати спортзал. Але мотивувати себе на фітнес, тренуватися у вільну хвилинку необхідно, щоб підтримувати тіло в хорошій формі або продовжувати процес схуднення. Як же змусити себе займатися вдома? Спробуємо не мучити організм, а зробити домашні тренування приємним хобі.

Чи не почнемо, поки не відпочинемо

До вечора позначається втома після насиченого робочого дня. Ми мріємо швидше прийти додому і поїсти. Про фітнесі навіть думати не хочеться ...

Відкиньте негативні думки, повечеряйте і відпочиньте 1,5-2 години. За цей час основні процеси травлення пройдуть і не будуть заважати активності. Їсти обов'язково, адже вам будуть потрібні сили й енергія.

Не турбуйтеся, якщо ви захопилися розслабленням, деякі спортсмени тренуються вночі і вважають це час кращим для нарощування фізичної форми. До того ж ніхто не вимагає проводити ударні змагання - 5-10 хвилин може бути достатньо!

Довго - необов'язково!

Думка про те, що доведеться потіти-пихкати годину часу, викликає відторгнення, і ми переносимо вправи. Насправді займатися протягом години необов'язково. Залежно від виду фітнесу тренування можуть тривати 4 хвилини (Табата), 15 хвилин (бодіфлекс); новачкам коштує не навантажуватися зайве, а спробувати спокійні заняття максимум на 20 хвилин.

Покриття обруч, зробити 100 стрибків, покачати прес 20 разів, виконати вправи для преса на дивані - це займе трохи часу, зміцнить м'язи і підвищить подальшу мотивацію. «Не можна осягнути неосяжне!» - Казав Козьма Прутков, з ним можна погодитися: за одне тренування м'язи всього тіла не підкачаєш.

Знайдіть приємний супровід

Зв'яжіть фітнес з чимось, що приносить радість і задоволення. Зробіть підбірку з найулюбленіших мелодій, включіть вподобаний серіал. Одне іншому не заважає. Це часом прийому їжі треба розділяти процеси травлення і діяльність розумової та емоційної сфер. Спорт не пред'являє таких вимог. Так що очі в телевізор дивляться, а тіло тренується! Тут, навпаки, можна забутися і несподівано покращити спортивний результат.

Чим простіше, тим краще

Зі старту у всіх початківців багато сил, але незабаром доводиться мотивувати себе на фітнес. Відбувається це через прагнення відразу виконати важкий комплекс вправ або робити те, що здається потрібним, але викликає неприємні відчуття. Наступного дня починають боліти м'язи, і мотивація згасає.

Наприклад, дівчина вирішує відразу робити випади, їй важко, але вона змушує себе займатися вдома. Оскільки це сприймається як щось важке, напружує, то відбувається психологічний відторгнення. З іншого боку, їй здається легкими і не обтяжують заняттями покриття обруч, пострибати на скакалці або виконати ходьбу на місці з обважнювачами на ногах. У результаті виходить, що випади швидко забудуться, а більш прості варіанти будуть проводитися мало не щодня. Коли домашній фітнес дається легко, уникати його немає сенсу.

Пограємо? ..

Спробуйте поставитися до фітнесу як до гри, веселому хобі. Міняйте види тренінгу та фітнесу, пробуйте інші варіанти активності. Скажемо «ні» нудьзі і одноманітності! Вам потрібно потренуватися, але хочеться потанцювати? Танцюйте. Мрієте піти в похід або покататися на катамаранах? Будь ласка. Для нашого тіла це все одно фізична робота, яка зміцнює м'язи, підвищує витривалість і сприяє схудненню.

Міряйте одяг

У жіночому шафі можна відшукати такі речі: красиві, добротні, але вже не по фігурі. Ми колись з них «виросли». Щоб повернути дівочі форми, візьміть предмет гардероба, який вам подобається, можливо, з ним пов'язані приємні спогади, але при цьому він повинен бути тісним. Тепер ваше завдання - щоразу після занять фітнесом міряти його перед дзеркалом.

Цей простий спосіб, як змусити себе займатися вдома, настільки ефективний, що додатково мотивувати себе на фітнес не буде потрібно: вам захочеться знову відчути колишню легкість, підтягнутість і носити красиві речі!

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить