Що таке гейнер

Що таке гейнер

Гейнер (термін походить від англійського слова Gain - приріст) - це спортивна поживна суміш, що складається з вуглеводів і білка. Деякі виробники додають в гейнер: креатин, мікроелементи, амінокислоти, вітаміни і жири. Гейнер використовується спортсменами для збільшення м'язової маси і в якості додаткового енергетичного джерела.

Як працює білково-вуглеводна суміш

Що таке гейнер, думаємо, вам зрозуміло, тепер давайте розберемося, як він працює. Секрет його ефективності - в комбінуванні дій вуглеводів і білка.

Незалежні медичні дослідження давно підтвердили робочі якості такого поєднання - гейнер був у числі перших добавок для спортсменів. Правда, раніше такі суміші готували з найдешевших протеїнів, цукрів і жирів, програючи в якості продукту, але виграючи в його калорійності. Такі суміші некоректно засвоювалися і приносили лише відносну користь спортсменам.

Основна мета вживання гейнеров в бодібілдингу та інших силових дисциплінах - швидка надбавка м'язової маси. Дані суміші підходять єктоморфам, людям астенічного (худорлявої) статури без надлишків жиру. Люди такого морфологічного типу відрізняються великою швидкістю метаболічних реакцій, і звичайного спортивного харчування при систематичних тренуваннях їм може не вистачати для набору м'язової маси і поліпшення силових показників. Використання гейнера вирішує проблему нестачі енергії і матеріалу для внутрішніх анаболічних процесів.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить