Що таке глютамін

Що таке глютамін

Глютамин - амінокислота, яка посідає перше місце за вмістом у крові і м'язах. Глютамин впливає на протеїновий розпад і синтез: якщо приймати дану амінокислоту, то активізується протеїновий синтез і сповільнюється протеїновий розпад.

Глютамин є безперечним лідером у світі різноманітних харчових добавок. Багато атлетів віддають перевагу саме йому. Ця амінокислота виконує життєво важливі функції, вона міститься в більшості протеїнових продуктів харчування. На жаль, кількості глютамина в них недостатньо: організм атлета швидко «переробляє» дану амінокислоту. Спортсменам необхідно приймати додаткові добавки, щоб відшкодувати кількість глютамина в організмі.

Для будь-якого атлета тренування являє стрес для організму. Але стрес не обходиться без виділення глюкокортикоїдів, які пом'якшують витрата енергії, «спалюючи» м'язові клітини. Зупинити процес катаболического дії глюкокортикоїдів можна за допомогою прийому глютамина.

Глютамин допомагає спортсменам в холодну пору року, коли їх організм піддається дії різних інфекцій. Глютамин - потужний стимулятор імунної системи. Він є головним джерелом палива для макрофагів і лімфоцитів, клітин, які відповідають за боротьбу організму з різними інфекціями.

Глютамин являє собою прекрасне відновлюючий засіб у разі отримання людиною важкої травми, перенесення їм хірургічної операції. Глютамин прискорює в кілька разів загоєння ран, зменшує втрати протеїну і вільних амінокислот у м'язах.

У підсумку, хотілося б ще раз зауважити, що глютамін є самої «численної» кислотою в крові і м'язах. Скорочують запаси даної кислоти стрес і перевантаження, в результаті чого підвищується ризик катаболізму. Якщо організму не вистачає глютамина, то він страждає від різного роду хвороб, травм і інфекцій. Тому Глютамінову дефіцит вважається для людини бідою глобального масштабу. Потрібно розуміти, що глютаминовие добавки здатні «підняти» Ваш імунітет особливо в тих випадках, коли Ви були вимушені пропустити кілька тренувань. При цьому імунна система не стане «витягувати» глютамин з м'язів: катаболізму не відбудеться. Ще однією перевагою глютаминових добавок вважається їх абсолютна безпека. Навіть вживаючи великі дози глютамина, Ви не отримаєте ніяких побічних ефектів. Не варто боятися передозування: її не відбудеться. Глютамин для культуриста - найнеобхідніша кислота.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить