Що таке креатин

Що таке креатин

Креатин є речовиною, яка наш організм виробляє з надходить їжі тваринного походження. Але через неправильне харчування, стресів і підвищених фізичних навантажень, одержуваного креатину часто недостатньо. Тому спортсменам і людям, що дотримують низькокалорійні дієти, необхідно вживати його додатково.

Отже, ви замислюєтеся про прийом креатину. Для чого він потрібен і до яких наслідків призведе його тривалий недолік?

У момент м'язового зусилля для виконання руху необхідна енергія. Так як вона потрібна з першого ж моменту навантаження, тіло буде брати її з м'язів. До того як організм зможе використовувати енергію зі звичних джерел (білків, жирів і вуглеводів), він повинен переробити її в особливу форму. По суті, вона являє собою не що інше, як креатин.

Вважається, що при вазі в 70 кілограм і помірному навантаженні організму щодня потрібно близько 2 г креатину. Для цього необхідно з'їсти близько кілограма червоного м'яса. Набагато простіше отримувати це важлива речовина з добавок.

Корисні властивості креатину

Креатин - це джерело енергії для ваших м'язів.

Креатин служить додатковим джерелом енергії для ваших м'язів.

Додатковий прийом креатину допоможе досягти наступних цілей.

Прискорення метаболізму. У зв'язку з тим, що креатин бере активну участь у метаболізмі, його посилене вживання може викликати зниження ваги за рахунок зменшення жирового прошарку. Однак, в перші дні прийому може навпаки спостерігатися збільшення ваги за рахунок затримки рідини в м'язах. Далі все залежить від ваших цілей і режиму тренувань. Креатин дає вам додаткову енергію, а куди ви її витрачаєте - залежить від вас. Ви можете зробити упор на силові тренування для росту м'язової маси або ж підвищити інтенсивність кардіо занять. Ефект від креатину буде особливо помітний в перші тижні прийому.

Збільшення силових показників. Вже на перших заняттях ви помітите, що з легкістю додавайте 2-5 повторень до кожного підходу силових вправ. Цей ефект буде накопичуватися і поступово призведе до зростання м'язової маси.

Підвищення витривалості. З цієї причини креатин актуальний не тільки для любителів тренажерного залу, але й для тих, хто воліє кардіо і різні види бойових мистецтв.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить