Заняття фітнесом при вегето-судинної дистонії (ВСД).

Заняття фітнесом при вегето-судинної дистонії (ВСД).

Заняття фітнесом при вегето-судинної дистонії (ВСД).

На жаль, багатьом з нас термін вегето-судинна дистонія відомий не з чуток. Практично всі ми як мінімум кілька разів у житті зазнавали на собі які-небудь її прояви, такі як головні болі, почастішання серцебиття, поколювання і завмирання серця, перебої в його роботі, несподівані перепади температури тіла, задишка і так далі.

Однак одні ці симптоми не можна назвати хворобою, самі по собі вони ще нічого не означають. Їх можна назвати проявом захворювання в тому випадку, якщо вони починають повторюватися з певною періодичністю, мати динаміку свого розвитку. Коли описані неприємні відчуття почнуть викликати у людини постійне внутрішнє напруження, вселяти побоювання за своє здоров'я пора йти до лікаря.

Щоб полегшити собі роботу, лікарі згрупували величезна кількість симптомів вегето-судинної дистонії в кілька симптомокомплексов. Це дозволяє їм спростити діагностику хвороби і призначення необхідних лікарських препаратів та інших лікувальних заходів. Не варто намагатися самостійно поставити собі діагноз, виходячи з описаних симптомів - дуже великий ризик помилки, тому варто доручити цю справу лікаря. На підставі ретельного обстеження, що включає мрт голови, призначається комплекс лікування. У нього найчастіше входить медикаментозна терапія (наприклад, транквілізатори і бета-блокатори і їм подібні), вітамінотерапія, а також лікувальна гімнастика. Природно, ВСД накладає деякі обмеження у виборі виду спорту. Нам необхідно розібратися, які ж навантаження допустимі при цьому захворюванні.

Якщо було прийнято рішення розпочати заняття в групі аеробіки, слід постаратися вибрати такий тип занять, в якому відсутні різкі зміни положення тіла, сальто, стрибки і піруети, поширені в багатьох танцювальних групах. Найкраще буде вибрати класи з малими або середніми навантаженнями.

Якщо заняття проводяться на степ-платформах, потрібно встановлювати мінімальну висоту, так як підйоми на занадто високі сходинки можуть призвести до запаморочення і втрати рівноваги.

У тому випадку, якщо заняття проходять з використанням фитболов, до них теж потрібно підійти з надзвичайною обережністю. У цьому типі аеробних систем поширені постійні похитування і підстрибування, які дають хороше зміцнювальний вплив на серцево-судинну систему і вестибулярний апарат. Однак якщо вступити відразу в загальні групи, де тренування більш тривалі, а навантаження - підвищені, можуть бути ускладнення. І постійні нудоти і головні болі неабияк зіпсують людині враження від занять.

Проте уникнути цього достатньо легко, якщо почати з 15-хвилинних тренувань, які проводитимуть 3 рази на тиждень, і з кожним разу збільшуючи їх тривалість. Уже через місяць займається зможе тренуватися в загальних групах без будь-яких обмежень.

Якщо ж планується робота з «залізом», що займається слід проводити тренування в полегшеному темпі, при цьому вставивши в свій розклад біг або плавання. Бодібілдінг і силова аеробіка допоможуть нормалізувати обмінні процеси в серцевому м'язі і серцево-судинній системі. Базові вправи слід виконувати в повільному тепе, не доводячи до «відмови», що не форсуючи рух. Такі заняття дадуть бодибилдеру можливість швидше почати тренуватися в колишньому режимі, допоможуть з честю подолати важкий життєвий період.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить