Як качати прес, не збільшуючи при цьому талію

Як качати прес, не збільшуючи при цьому талію

Головна мета культуриста полягає в тому, щоб стати більше. Але тільки не в області талії! Вузька талія для атлета завжди вважалася чимось на зразок козиря в рукаві. Адже, чим тонша талія, тим ширше здаються плечі. Саме тому багатьом атлетам потрібна не маса преса, а тільки рельєф. У цьому зв'язку навіть існує думка про те, що тренування преса з додатковим обтяженням робить талію товщі. Чи так це насправді?

Прес - це сукупність прямої і косих м'язів живота. При цьому анатомічна функція прямого м'яза істотно відрізняється від функції косих м'язів. Пряма, укорачиваясь, дозволяє складати тіло як складаний ніж. Косі ж - спільними зусиллями дозволяють повертати корпус вправо і вліво. Однак це не означає, що при роботі одних м'язів інші розслаблені. Приміром, в процесі виконання скручувань майже все навантаження йде на прямий м'яз живота, косі ж теж беруть участь у роботі, але відчувають лише статичне навантаження. Таким чином, можна зробити висновок про те, що тренування преса з додатковим обтяженням сильніше навантажує не тільки пряму, але й косі м'язи. Ну а їх гіпертрофія (зростання) неодмінно призведе до потовщення талії.

Думка науки

Спортивні фахівці пропонують розглянути проблему під іншим кутом. Сила преса відіграє ключову роль у багатьох базових вправах, будь то присідання зі штангою або станова тяга. Іншими словами, чим слабкіше ваш прес, тим гірше прогрес у важких вправах. Як бути?

Якщо ви хочете мати сильний прес, але вас турбує збільшення талії внаслідок гіпертрофії косих м'язів, рекомендується тренувати прес в чисто силовому малоповторний режимі. Такий тренінг не буде сприяти приросту м'язової маси преса, однак збільшить його силу, що позитивним чином позначиться на результативності багатьох пауерлифтерских вправ.

Що стосовно рельєфності, то нагадаю, що вправи не призводять до локального спалюванню жирової тканини. Говорячи простою мовою, якщо ви хочете за рахунок ударної тренування преса прибрати на ньому жир, то ця ідея нездійсненна. Рельєфність преса покращиться тільки у випадку зниження жирового прошарку у всьому тілі. У цьому вам допоможе грамотний режим харчування (при якому добова калорійність раціону буде нижче добовому витраті калорій) і кардіо-навантаження.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить