Амінокислота цитрулін в спортивному харчуванні

Амінокислота цитрулін в спортивному харчуванні

У необхідності для організму такий амінокислоти, як цитрулін, сьогодні вже ніхто не сумнівається. Дійсно, це з'єднання не відноситься до так званих будівельним білкам, проте воно здатне знешкоджувати вплив аміаку, тим самим нейтралізуючи сечовину і молочну кислоту в клітинах і тканинах.

Крім цього, цитрулін виконує цілий ряд відповідальних функцій. Він бере участь в обміні речовин і покращує циркуляцію крові, підсилює захисні функції організму і активізує дію імунної системи.

Крім того, існує ще й специфічний вплив цієї речовини, яке робить його таким популярним у активно тренуються спортсменів.

По-перше, він стимулює природне виробництво такої важливої амінокислоти, як аргінін, що допомагає постачати працюючі м'язи і тканини кров'ю, киснем і необхідними поживними речовинами. Тим самим він підтримує пампинг москалів.

По-друге, цитрулін здатний впливати на підтримання балансу азоту в крові, що є досить значущим чинником в процесі накачування м'язів.

Нарешті, активне сприяння виведенню сечовини та молочної кислоти, які накопичуються в працювали м'язах, прискорює відновні процеси після силових навантажень і нормалізує білковий обмін. Це допомагає швидше зняти м'язове стомлення після інтенсивних тренувань.

Проведені численні дослідження впливу цитруллина на організм спортсмена показали його вплив на вироблення інсуліну і креатину, а також підвищення рівня АТФ майже на третину.

Цитрулін ще й тим корисний активно тренирующимся атлетам, що він є своєрідною енергетичної добавкою. Його прийом дозволяє підвищити інтенсивність і результативність силових навантажень. Крім того, він перешкоджає тому, щоб виник ефект перетренованості, що особливо важливо в період підготовки до змагань.

Випускається це спортивне харчування у вигляді цитруллина малата (з'єднання цитруллина з яблучною кислотою). Позитивні моменти можна відчути вже на четверту добу після початку прийому амінокислоти, проте найбільший ефект спостерігається через два тижні. Рекомендується приймати цю добавку курсами по одному-два місяці, а потім робити місячну перерву.

Прийом 6 г на добу вважається мінімальною дозою, яка дає позитивний результат. Для посилення впливу можна збільшити цю дозу втричі. Фахівці радять приймати цитрулін за півгодини до тренувань, бажано на голодний шлунок. Якщо необхідний додатковий прийом, цю спортивну добавку можна приймати вранці натщесерце та ввечері перед сном.

Поєднання цитруллина з іншими препаратами (аргініном, L-карнітин, карнозином і аргініном) здатне завдяки синергетичного ефекту посилювати вплив окремих компонентів і більш переважно в комплексних спортивних добавках.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить