Міфи про спортивне харчування

Міфи про спортивне харчування

Останнім часом зростає популярність здорового способу життя та здорового харчування. Все більша кількість людей встають з зручних диванів і йдуть в спортзали, басейни або на бігові доріжки, щоб зміцнити своє тіло, позбутися багатьох фізичних проблем і додати активності в своє життя. Однак такі зміни в суспільній свідомості породили і масу домислів і міфів про спортивній підготовці, у тому числі і про спортивному харчуванні, які підігріваються сенсаційними повідомленнями в пресі і на телебаченні. У реальності міфи про спортивному харчуванні часто не мають реального підґрунтя під собою, про що ми вам зараз і розповімо.

Основні «страшилки» стосуються того, що, мовляв, спортивне харчування - це чиста «хімія», яка завдає організму відчутної шкоди. Мабуть, не особливо компетентні люди переплутали СпортПит із стероїдними або гормональними добавками, які, на жаль, іноді мають місце у великому спорті. Насправді, спортивне харчування - це просто звичайне харчування, тільки в концентрованому вигляді. Виготовляється воно з цілком натуральних продуктів, таких, як яйця, молоко і молочна сироватка, соєві культури, з яких просто відсіваються жири та інші зайві компоненти. Адже для того, щоб поповнити запас білків після виснажливої тренування, набагато простіше випити 300 мл протеїнового коктейлю, ніж з'їсти 15-20 яєць або цілу курку.

Другий міф про спортивне харчування стверджує, що воно необхідно тільки бодибилдерам.

Зрозуміло, спортсмени - це основні його споживачі. Але розроблялося воно не тільки для них, а для всіх, що займаються важкою фізичною працею, наприклад, рятувальників, вантажників, альпіністів і людей, пов'язаних з ризикованими професіями. Також воно підходить для відновної терапії після травм або тривалих хвороб.

Ще одна поширена помилка - це твердження, що прийом спортивних препаратів регламентований буквально по хвилинах. Правда така: якщо ви не виступаючий бодібілдер, то для вас не важливо час прийому спортивної добавки. Важливо тільки, щоб білково-вуглеводний коктейль ви пили за півгодини до тренування, а протеїновий - відразу після її закінчення. Час доби тут значення не має.

Ну і ще одне помилкове твердження пов'язане з тим, що СпортПит - дуже дорога річ, яка не всім по кишені. Насправді витрати на нього не так вже високі, особливо якщо врахувати, що упаковка зазвичай розрахована на тривалий час прийому. Вдобавок якщо ви, ганяючись за дешевизною, купіть товар неперевіреного виробника, то ви ризикуєте отримати неякісну і навіть небезпечну для здоров'я продукцію.

У кінцевому рахунку, зміцнення вашого здоров'я, поліпшення самопочуття і відмінні спортивні результати сторицею окуплять всі ваші витрати. А всі міфи про спортивне харчування розвіються, як туман, коли ви переконаєтеся в конкретну користь цих харчових добавок для досягнення поставлених цілей.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить