Які аксесуари корисні для заняття бодібілдінгом

Які аксесуари корисні для заняття бодібілдінгом

Бодібілдинг як вид спорту ідеально підходить тим, хто хоче завжди мати міцне здоров'я, володіти накачаною рельєфною мускулатурою і підтримувати своє тіло у відмінній спортивній формі. Бодибилдеру потрібні щоденні тренування, а також спеціальне харчування з підвищеним вмістом білків. Крім спортивних снарядів і тренажерів, існує безліч аксесуарів, які дуже корисні для заняття бодібілдінгом.

Аксесуари для бодібілдингу допомагають тренуватися з комфортом, знижують або взагалі виключають ризик отримання травми, полегшують процес правильного та своєчасного спортивного харчування, сприяють кращому контролю за фізичними та силовими навантаженнями, покращують спортивні показники. Та й займатися стає просто приємніше. Крім того, при досягненні спортсменом певного рівня, аксесуари вже допомагають працювати конкретно на прискорення прогресу.

Для того, щоб на долонях не утворювалися мозолі при роботі з тренажерами, рекомендується використовувати спеціальні рукавички. Вони можуть бути виготовлені зі шкіри або неопрена, забезпечуючи відмінне зчеплення. Верхня частина пальців залишається вільною, тому руки не будуть перегріватися і потіти. Існують моделі рукавичок з фіксаторами для більш щільної посадки на руці.

Важкоатлетичний пояс теж дуже корисний для заняття бодібілдінгом. Він дозволяє уникнути травмування при підйомах великої ваги, фіксуючи поперековий відділ спини. Його рекомендується використовувати при виконанні станової тяги, жимах штанги, присідання з вагою та інших силових вправах.

Широкою популярністю користуються колінні і ліктьові еластичні бинти. Ці елементи екіпіровки фіксують суглоби при підвищених силових навантаженнях, тим самим забезпечуючи надійний захист зв'язок і сухожиль і мінімізуючи ризик отримання травми. Ці бинти потрібні і при інтенсивних тренуваннях, і на змаганнях. Є моделі, які при необхідності можна швидко і легко затягувати або, навпаки, послаблювати.

Лямки і гачки для штанги або турніка використовуються для того, щоб захоплення було максимально міцним, і при цьому можна було зосередиться на самій техніці виконання вправи. Також ці аксесуари виконують роль страхувальних елементів і допомагають уберегти спортсмена від вивихів або розтягнень зв'язок в тому випадку, якщо рука раптово зіскочить зі снаряда.

Ще один аксесуар корисний при заняттях бодібілдінгом - це шейкер для протеїнових коктейлів. Як відомо, білково-вуглеводні напої необхідні бодибилдеру для забезпечення зростання м'язової тканини. У легких пластикових шейкерах всередині є спеціальна решітка, яка допомагає розбивати грудочки і приготувати відмінний коктейль. Випускаються такі шейкери, як правило, об'ємом 500 і 700 мл.

Всі ці корисні аксесуари покликані підвищити не тільки безпеку занять бодібілдінгом, але і їх комфортність і ефективність.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить