Непереносимість спортивного харчування

Непереносимість спортивного харчування

Ні для кого не секрет, що красиве накочене тіло з привабливими формами, як у чоловіків, так і у жінок, є результатом не тільки наполегливих праць в тренажерному залі, але й правильно збалансованого харчування. У наші дні, величезний вибір додаткових спортивних добавок до щоденного раціону, є значною підмогою для тих, хто серйозно займається своїм тілом і розраховує на результат. Спортивне харчування, дійсно, справляється зі своїм завданням і забезпечує спортсмена необхідною кількістю білка для побудови м'язової маси, хімічним шляхом активізує природні процеси для росту м'язів, а також постачає додатковою енергією для кращого самопочуття. Окрема лінія продуктів-жиросжигателей сприяють тому, що під час тренувань, процес спалювання накопичених жирів йде більш активно.

Поряд з достоїнствами спортивних добавок і зручністю їх застосування, існує ймовірність того, що саме ваш організм відмовиться приймати новий продукт. Це пов'язано з індивідуальною непереносимістю певного інгредієнта, який міститься в харчуванні. Напевно, не варто було б про це навіть згадувати, якби за словосполученням «індивідуальна непереносимість» не стояли б тисячі людей, які страждають від цієї проблеми.

Непереносимість спортивного харчування

Самим популярним і затребуваним видом спортивного харчування, є протеїни і гейнери. Різні виробники пропонують варіювати склад даного продукту, але єдиним є те, що він являє собою потужне джерело білка для побудови м'язів. Спортивний протеїн виготовляють на основі білків, отриманих з молока, молочної сироватки, казеїну, яєць, сої. Існують також комплексні протеїни, які поєднують у собі білки різного походження. Не вдаючись глибоко в хімічний склад даного продукту, можна сміливо зробити висновок про те, що висока ймовірність непереносимості протеїну у людей з алергією на молочні продукти. Вірніше буде сказати, що ті, хто помічав у себе негативні реакції травної системи на прийом протеїну (сироваткового або молочного), мають непереносимість лактози. Це проявляється у вигляді здуття живота (або метеоризм - підвищене утворення газів), кишкових розладів і загального дискомфорту з боку травної системи. Такий дискомфорт ускладнює нормальний процес занять спортом і є негативним моментом, погіршуючи якість життя. Однак наявність такої проблеми не є приводом для відчаю. Насамперед, необхідно правильно виробити схему, уникаючи надмірної дози білка, з якою важко впоратися нашій травній системі. Найоптимальнішою рекомендованою дозою є 30 г за один раз. Можливо, буде доречним замінити протеїн молочного походження, соєвим продуктом. Якщо ж це не є варіантом, то вживайте сироватковий / молочний протеїн спільно з препаратами, які постачають ферменти для розщеплення білка (наприклад, Панкреатин). Коли підшлункова залоза не справляється з великим навантаженням, яку на неї обрушив протеїн, на допомогу прийдуть ферменти, які ви прийняли додатково. При виборі протеїну, зверніть увагу на зміст цих ферментів вже в самому продукті, можливо саме такий варіант вам підійде.

Непереносимість такого спортивного продукту, як креатин, може виражатися у вигляді діареї і підвищеного газоутворення. Взагалі, креатин - це важлива складова наших м'язів, яка підтримує їх силу, але, при посилених навантаженнях, людина потребує додаткового джерела. Щоб уникнути виникнення харчової непереносимості креатину, дуже важливо виробити схему прийому цього продукту. Уникайте передозувань. Існує схема, згідно з якою перші тижні прийому креатину йде завантаження і доза повинна бути збільшеною до 20-30 г на добу, далі йде фаза підтримки, і доза при цьому становить 3 г на добу. Однак тим, у кого присутня непереносимість креатину, слід підібрати щадні дозування, які будуть нормально переноситися організмом, а можливо навіть замінити обраний креатиновий продукт іншим, який буде відрізнятися складом. Також, креатин буде легше засвоюватися при повноцінному харчуванні, з достатньою кількістю вуглеводів.

Нерідко, люди приходять в тренажерний зал з метою схуднути, для посилення ефекту тренування їм пропонуються жиросжигающие комплекси. Помічено, що такі препарати часто створюють несприятливі відчуття з боку серцево-судинної системи (прискорене серцебиття, підвищений тиск), а також головні болі, загальну слабкість, нудоту, порушення сну. Якщо ви відзначаєте у себе такого роду непереносимість, переглянете дози прийому. Приймайте жіросжігателі та енергетики перед тренуваннями в першій половині дня, не перевищуючи рекомендованих дозувань і не порушуючи при цьому повноцінний раціон харчування.

Окремо слід зазначити, що будь-яке спортивне харчування, крім основних активних речовин, містить у собі смакові добавки, барвники та консерванти. Вони здатні викликати алергічні реакції у вигляді шкірних висипань, почервоніння, свербіння і т.п. При прояві такої неприємності, в першу чергу прийміть антигістамінний засіб, і потім вже змініть продукт, який викликав у вас алергію на інший аналог (замість шоколадного або цитрусового смаку віддайте перевагу менш алергенними).

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить