Низкоинтенсивние тренування іноді корисніше високоінтенсивних сесій

Низкоинтенсивние тренування іноді корисніше високоінтенсивних сесій

Тривалі низкоинтенсивние тренування можуть бути навіть корисніше коротких високоінтенсивних сесій.

Виявляється, що тривала ходьба, а також стояння, покращують чутливість до інсуліну і нормалізують рівень ліпідів у крові навіть ефективніше, ніж щоденна годинна високоінтенсивна тренування, однак, лише за умови, що обидві форми тренінгу витрачають однакову кількість калорій. Дані результати були опубліковані в журналі PLOS ONE Хансом Савельбергом (Hans Savelberg) і його колегами з Університету Маастрихта в Нідерландах.

У дослідженні Савельберга взяло участь 18 осіб з нормальною вагою у віці від 19 до 24 років, яких попросили дотримуватися трьох різних режиму. Першій групі випробовуваних потрібно сидіти по 14 годин на день і при цьому забути про будь-які фізичні навантаження. Друга група щодня сиділа по 13 годин і інтенсивно тренувалася протягом години. Випробовувані третьої групи сиділи в день по 6:00, ходили - по чотири, і по 2:00 стояли. При цьому вчені проаналізували зміни чутливості до інсуліну і рівня ліпідів у крові, - обидва цих показника допомагають встановити такі метаболічні стани, як діабет і ожиріння.

У результаті було виявлено, що група строго сидячого режиму спалювала за день набагато менше калорій, ніж дві інші групи, результати яких за даним показником виявилися приблизно однаковими. Рівні холестерину і ліпідів в групі часових інтенсивних тренувань покращилися лише злегка, тоді як у групі тривалої активності з низькою інтенсивністю ці поліпшення виявилися набагато більш істотними.

Таким чином, згідно з результатами даного дослідження, фізична активність, яка полягає в тривалому стоянні або такий же тривалої ходи покращує чутливість до інсуліну набагато ефективніше, ніж строго сидячий спосіб життя або переважно сидячий режим, що включає в себе щоденні годинні інтенсивні тренування. У зв'язку з цим автори стверджують, що за умови еквівалентного витрати енергії більш тривалі низкоинтенсивние фізичні навантаження можуть дати більше позитивних ефектів, ніж короткі періоди інтенсивної активності.

0 Комментарий

Оставить комментарий

Reload

Отправить